Toerisme

In het uiterste noorden van de provincie Limburg, grenzend aan Nederland, verborgen in het groen: daar vind je de gemeente Bocholt. In deze prachtige omgeving waar de mensen vriendelijk en hartelijk zijn, voelt iedereen zich meteen thuis.
De bewegwijzerde fiets-, wandel- en ruiterroutes geven je verschillende mogelijkheden om kennis te maken met Bocholt en zijn kerkdorpen. Ze maken Bocholt tot een paradijs voor fietsers, wandelaars en ruiters.

 • Actief

  Bocholt, een parel in de Limburgse Kempen!
  Ontdek onze gemeente te voet, per fiets, per paard of per vespa...

 • Toeristische hotspots

  Vergeet zeker niet een bezoekje te brengen aan het Bocholter Brouwerijmuseum waar je meer te weten komt over de ambachtelijke brouwkunsten en je kan proeven van de verschillende bierspecialiteiten, de alpacaboerderij waar je het neefje van de lama leert kennen, beeldentuin Vaesen waar je allerlei kunstwerken ontdekt en het torenverplaatsingsmuseum waar je te weten komt waarom men Bocholtenaren “De Torenkruiers” noemt.

 • Jaarlijkse evenementen

  De Bocholtenaar heeft zeker geen "zittend gat". Doorheen het jaar zijn er diverse grote en kleine activiteiten. Van kermissen en buurtfeesten, over carnavalsstoeten en kristoffelbedevaarten, via beachparty's en sezoensrally's tot schuttersfeesten!

  Er is ook zeker iets bij dat jouw interesse kan wekken!

 • Dagtrips

 • Logies & Horeca

  De Bocholter gastvrouw of gastheer zal je met open armen ontvangen en ervoor zorgen dat je in de watten wordt gelegd. Voor ieders smaak is er wel een bedje te vinden.
  In de hotels kan je proeven van de uitgesproken Bocholter gastvrijheid en gastronomie. Wil je het boerenleven van dichtbij meemaken dan kies je voor het hoevetoerisme.
  Ben je eerder een kampeerder of op zoek naar avontuur, dan is een bivakhoeve, een camping of een trekkershut de ideale oplossing.

  In tal van cafés, eethuizen en restaurants (in alle prijs - en kwaliteitsklassen) kan je je te goed doen aan culinaire hoogstandjes.

 • Verkoopsaanbod

 • Adviesraad Toerisme Bocholt & links