Fotogalerij

 • Carnavalsstoet Bocholt 2018

  Verloren maandag, 12 februari trokken 55 groepen en wagens door het centrum van Bocholt voor de fantastische carnavalsstoet van de Boggeter Papbugels. Door een mensenzee van duizenden kijk- en graailustigen baanden de carnavalisten zich een weg naar een carnavalesk hoogtepunt. Het bier vloeide met liters en Prins Mathijs I en Melanie I zagen dat het goed was! Mèt Karneval gheit 't kraake, dèt konste allein mer in Bogget Mètmaake! Bogget Helau.
  Nu nog verloren dinsdag overleven en op aswoensdag afsluiten met een lekkere haring!

  Wens je één van de foto's in hoge resolutie, geef dan de nr. van de foto door aan info@bocholt.be.

 • Carnavalsstoet Kaulille 2018

  Zondag 11 februari rond half twee: sneeuw, hagel, regen, .... maar toen de stoet van de Poederladers om 14u11 vertrok, was dat onder een stralende zon. 20 wagens, honderden carnavalisten en kijklustigen genoten van het kleurrijke spektakel. Prins Kevin en prinses Fanny genoten, net als kinderprinsenpaar Bram en Valerie, met volle teugen (Martens Pils voor de groten en cola voor de kleinen).
  Met dank aan het Bocholter schepencollege voor de foto's.

 • Kindercarnavalsstoet 2018

  Op vrijdag 9 februari 2018 trok een bonte stoet door de straten van Bocholt. De kleuters, leerlingen en onderwijzend personeel van Basisschool De Driehoek en Basisschool De Brug trokken hun kleurrijkste pakjes aan. Daarmee gaven ze aftrap voor een spetterend carnaval 2018! Helau!

 • NOG 100 DAGEN VOOR LAATSTEJAARS BIOTECHNICUM

  St.-Chrystosmos is de patroonheilige van de studenten. Hij wordt steevast gevierd door de laatstejaarsstudenten van het middelbaar onderwijs op de laatste vrijdag van januari. Dan vieren ze dat ze nog maar 100 dagen naar school moeten gaan vooraleer ze het secundaire onderwijs voorgoed verlaten.
  Zo ook de laatstejaars van het Bocholter Biotechnicum. Op vrijdag 26 januari 2018 trokken ze allemaal hun beste kleren aan. Na een ontbijt op school trokken ze met toeters, bellen en gefluit in stoet naar het gemeentehuis, waar het schepencollege hen al sinds 1988 ontvangt. Dit jaar dus al voor de 31ste keer! 70 leerlingen maakten een hels kabaal om het personeel van het gemeentehuis ‘wakker’ te maken. Daarna werd he traditionele vaatje Martens Pils aangestoken in jeugd- en cultuurhuis ‘de Steen’. Er werd gedanst, gesprongen, gelachten, .. kortom de sfeer zat er goed in. Verder stonden er nog een uitstap naar Riemst en een avondlijke cantus op het programma.
  Proficiat aan al deze uitbundige Chrysostomosvierders en nu maar hopen dat de rapporten in juni ook zo positief zullen zijn!

 • Afsluiting Cornelius a Lapide-jaar

  Op zondag 17 december 2017 sloot het organiserende comité het jubileumjaar Cornelius a Lapide af met een plechtige viering in de St.-Laurentiuskerk. De vierherenmis werd opgeluisterd door het prachtig gezang van de 'Four KIngs'. Daarna gingen de genodigden in stoet en onder begeleiding van de Bocholter schutterij St.-Laurentius naar het Cornelius a Lapideplein achter het gemeenehuis voor de onthulling van het monument (nu nog op een voorlopige plaats) en men sloot af met een gezellige receptie in 'de Steen'. Het was een prachtig voorbeeld van een mooie samenwerking tussen Davidsfonds, kerk en parochie, de geschied- en heemkundige Kring Bocholt en de gemeente.

 • 65 jaar vriendschap met Duits Bocholt

  In het weekend van 8 tot 10 december 2017 vierden we 65 jaar vriendschap met Duits Bocholt. De fototentoonstelling 'Teamwork' in het gemeentehuis kan je nog bezoeken tot 5 januari, de Kunsttentoonstelling 'Bocholt meets Bocholt' in De Kroon nog tot 20 december. We danken iedereen die mee geholpen heeft om er een fantastisch weekend van te maken: onze speciale dank voor de jeugdige fotografen, de kunstenaars, Vibracoustic en Instrumentalkreis Lowick voor het schitterend jubileumconcert op zaterdag en het Projektchor Partnerstädte voor het opluisteren van de misviering op zondag. Op naar de 70!

 • Culturele huldigingsavond 2017

  Op vrijdag 15 september bracht Bocholt in GC De Kroon hulde aan haar culturele ambassadeurs. De ‘Open Hand 2017’ ging naar Jack en Karien van Bakkerij Knapen omdat hun bakkemoezevlaai erkenning kreeg als Vlaams streekproduct. De pluim voor verdienstelijke jongeren ging naar het muzikale trio Robbe, Nora, en Ties.
  Foto's: © Cesare Papasidero

 • Charlies choice

  CHARLIES CHOICE

  Van zondag 30 juli tot vrijdag 4 augustus vond in onze partnerstad Duits Bocholt een internationaal jeugdkamp plaats met jongeren uit Bocholt (B), Bocholt (D), Rossendale (GB), Akmene (Lt) en vier jonge vluchtelingen. In deze korte tijd staken ze een mini-toneelstuk in elkaar met de titel ‘Charlies Choice’, het verhaal van een 14-jarige jongen die in 1917 voor de keuze stond: ga ik werken in de textielfabriek of ga ik verder naar school. Onze Belgische deelnemers Free, Noa, Sien en Melissa vonden het een fantastische en verrijkende ervaring! Dit smaakt naar meer.


  Bij de aankomst in het Europa-Haus ontmoetten ze met hun vreemde ‘lotgenoten’ met wie ze een weekje zouden optrekken. Maar via de opdracht ‘maak een powerpointpresentatie over één van de andere landen’, leerden ze elkaar al snel beter kennen. Op maandag gingen ze eerst naar het stadhuis voor de ‘verplichte’ ontmoeting met burgemeester Nebelo van Duits Bocholt. Via een film over de stad en een aansluitend dorpsspel leerden ze allerlei leuke en interessante weetjes over de gastgemeente. In de namiddag kregen ze verdere teambuilding met een sportieve klimactiviteit en deathride!
  ’s Dinsdags gingen ze een eerste keer aan de slag met het toneelstuk. In het textielmuseum kregen ze een interessante uitleg over het leven in een textielfabriek van rond 1917 en zagen ze alle oude machines van die tijd. Dit vormde de basis voor de eerste info over het toneelstuk Charlies Choice. De rollen werden verdeeld en ze hadden de keuze tussen een rol op het podium of een rol achter de schermen. De dagen daarna waren een aaneenschakeling van oefenen en repeteren, maar natuurlijk kregen de jongeren ook ruim de tijd om te ontspannen en leuke dingen te doen.
  Donderdag was de grote dag: na een laatste check-up van kleding en make-up voerden ze hun toneeltje op voor publiek. Spannend! Maar de opluchting was groot toen ze erna een oorverdovend applaus kregen: zowel voor de toneelspelers als de mensen die achter de schermen werkten. Het was een ongelofelijke ervaring! Daarna kregen ze nog een stukje taart en hadden ze de rest van de dag vrij! Intussen waren de jongeren hechte vrienden geworden.
  Het afscheid op vrijdag viel dan ook zwaar. In de voormiddag bezochten ze nog het stadhuis en een museum in het Nederlandse Aalten, maar daarna konden de remmen los
  Bij het afscheidsfeestje met muziek en snacks
  Het was een onvergetelijke en leerrijke week!

  Noa

 • 87ste Sint Kristoffelbedevaart 2017

  Op zondag 25 juni was het centrum van Bocholt weer het decor voor de 87st.-Kristoffelbedevaart. Er werden meer dan 1600 voertuigen gewijd. Voor het eerst werden er dit jaar ook rollators en scootmobiels in het rusthuis en bootjes in de passantenhaven gewijd.
  Met dank aan en © Fodi De Kroon voor de prachtige foto's.

 • 1000 km voor Kom op tegen Kanker - de foto's

  Op vrijdag 26 mei 2017 was Bocholt Middagstad voor de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Dankzij de inzet van alle vrijwilligers en medewerkers groeide de ontvangst van de 850 fietsers uit tot een prachtig feest. We kregen bovendien de trofee van de langste erehaag! Bocholt op zijn best!
  Met dank aan en © Fodi De Kroon voor de prachtige foto's.

 • Bezoek officiële delegatie aan Duits Bocholt

  18-22 mei 2017
  Bezoek n.a.v. de viering 65 jaar vriendschapsbanden tussen Duits Bocholt en Belgisch Bocholt enerzijds en Duits Bocholt en Rossendale (GB) andezijds.
  Burgemeester Stijn Van Baelen, schepenen Jan Schrijvers, Jos Plessers en raadsleden Erik Vanmierlo en Rik Bloemen.

 • Kunstkarree Duits Bocholt - 7 mei 2017

  Ieder jaar organiseert men in onze partnerstad Bocholt (D) een Kunstkarree: een kunstmarkt met amateurkunstenaars. Dit jaar was dat op zondag 7 mei. Er deden ook 7 amateurkunstenaars uit Belgisch Bocholt mee. Ze spraken van een superfijne ervaring: een impressie.

  Meer foto's vind je op https://www.bocholt.de/rathaus/nachrichten/artikel/europabuero-bocholt-100-kuenstler-aus-drei-nationen-beim-10-kunstcarree/

 • De kleine artiest op verkenning - 23 april 2017

 • Gezinsraad babyborrel 2017 - 15 april 2017

 • Nieuwjaarsreceptie verenigingen 6 januari 2017

 • Nieuwjaarsreceptie 2 januari 2017