vrijdag 12 oktober: dag van de kinderbegeleider

12 oktober 2018 -  Dag van de Kinderbegeleider: "jij bent een fantastisch KNUFFEL(to)MAATJE!"

"Wat leuk dat jij al zelf je veter knoopt".  "Hier, een knuffel en een kus omdat je zo je best hebt gedaan met tekenen". "Waw, hoe knap dat je Wouter hielp met zijn druifjes."

Elke dag weer geven kinderbegeleiders in de kinderopvang complimenten aan de kinderen. Die complimenten doen kinderen groeien, in hun ontwikkeling en in hun zelfvertrouwen.

Op 12 oktober 2018, Dag van de Kinderbegeleider, doen we het even andersom. Dan krijgen de kinderbegeleiders de complimenten. Ook de Buitenschoolse kinderopvang Scooby-Doo in onze gemeente roept de ouders en kinderen op om hun compliment te noteren op één van de 4 'complimentenkaartjes' en zo de kinderbegeleiders te verrassen op 12 oktober.

Dagelijks zetten de begeleidsters zich in om van de kinderopvang een fijne en warme plek te maken waar elk kind zich goed voelt. Kinderbegeleiders verzinnen activiteiten, geven speelimpulsen, verzorgen, luisteren, zingen liedjes, maken tussendoortjes klaar, spelen, ruimen op, vertellen verhalen, troosten, vergaderen, regelen de administratie, gaan op vorming om bij te leren en denken na over hoe het nog plezanter kan voor élk kind!

Deze actie ‘Dag van de Kinderbegeleider 2018’ is een samenwerking tussen Kind en Gezin, VVSG-Steunpunt Kinderopvang, SOM, Vlaams Welzijnsverbond, Federatie kinderopvang, VCOK, Limburgs Steunpunt Kinderopvang, KiKO, Felies, 3W Plus en IGO. Ook op sociale media laten zij die dag alle kinderbegeleiders in Vlaanderen uitblinken via #dagvandekinderbegeleider.

dag van de kinderbegeleider