Veilig 'naar en van' het sporten

Draag fluo!

Veel sporters, zowel kinderen als volwassenen, verplaatsen zich voor -en na de training met de fiets. Sommigen komen te voet naar de sportzones. Dit fietsen en/of wandelen kunnen we uiteraard alleen maar aanmoedigen!

Wat ons wel verontrust is dat sommige van deze sporters dit doen op een fiets zonder goed werkende verlichting en/of zonder fluo hesje. Wie zich 's avons zonder fluo op de openbare weg begeeft, wordt niet of te laat gezien.
Dit is bovendien extra levensgevaarlijk op een parking waar het druk is met ouders die met de wagen hun kinderen komen oppikken. Vooral nu het vroeg donker wordt, is het uitermate belangrijk dat kinderen gezien worden. Draag dus een fluo hesje en zorg dat je fiets in orde is.

Daarom sluiten we ons graag aan bij de oproep van K. Bocholt VV die niet willen dat hun jeugdspelertjes eindigen in een trieste statistiek over het verkeer. en dus een warme oproep doen om er voor te zorgen dat automobilisten je zien!

Parkeer op de voorziene plaatsen

Ook aan de ouders die op hun kinderen wachten willen we graag een warme oproep doen. We beschikken in Bocholt en Kaulille gelukkig over een grote en ruime parking, in Bocholt zowel aan de voor -als achterkant van sportcomplex 'de Damburg'. We willen  aan iedereen vragen om te parkeren op de voorziene parkeerplaatsen.
Wacht niet achter elkaar in een rij! Er is immers ruim voldoende plaats op de parking. We begrijpen dat de warmte van je auto in de winter gezelliger en aangenamer is, dan wachten in de koude aan de kleedkamers. Maar als je beslist om je kind niet op te wachten aan de kleedkamers, parrkeer dan op de voorziene plaatsen. Zo blokkeer je geen andere parkeerplaatsen. Bovendien kijken de kinderen die van de training komen en de parking oplopen tegen de lichten van de auto's in. Op een donkere parking kan dat verblinden en creëert dat ook gevaarlijke toestanden.

Laten we met z'n allen zorgen voor een optimale veilige verkeerssituatie rondom  'de Damburg' en 'de Steenakker'.

koplampen