Toegang tot jouw akten van de burgerlijke stand via Mijn Dossier

De Databank Akten van Burgerlijke Stand (DABS) - Beschikbaarheid van akten via Mijn Dossier

logo mijn dossier
Vanaf heden is het mogelijk om met je identiteitskaart via het elektronische loket van Mijn Dossier, toegang te krijgen tot jouw akten van de burgerlijke stand, op dezelfde manier als voor de bevolkingsattesten.
 
De akten van de burgerlijke stand die beschikbaar zijn in de toepassing Mijn Dossier, zijn de akten die opgemaakt zijn sinds 31 maart 2019, op die datum werd immers de DABS gelanceerd.
 
 
Als je op zoek bent naar akten die vóór 31 maart 2019 opgesteld zijn, dan moet je je nog steeds wenden tot de gemeente van woonplaats of de gemeente van het feit (huwelijk, geboorte, ...). 
 
De verstrekking van de akten via een centrale digitale oplossing zoals Mijn Dossier is weer een grote stap vooruit op het vlak van administratieve vereenvoudiging voor zowel de burgers als de gemeenten. Het is ook bedoeld om een universele dienstverlening te garanderen, ongeacht de gemeente die de akte heeft opgesteld, en zal het uiteindelijk mogelijk maken om correcte en gesynchroniseerde gegevens te hebben tussen de verschillende bronnen van authentieke gegevens.
 
Meer info: