TEST BE-ALERT BOCHOLT OP 5 JULI 2018: RESULTATEN

Een grote brand, een overstroming of een stroomonderbreking? Bij een noodsituatie willen we jou  graag snel verwittigen. Daarom testte onze gemeente gisteren BE-Alert, een nationaal systeem dat je op de hoogte stelt van een noodsituatie via sms, e-mail of telefoon.


Resultaten test op 5 juli
360 inwoners ingeschreven op BE-Alert stuurden we gisteren een testbericht via sms en/of e-mail}. Bijna 100 % van deze berichten werd correct ontvangen.
Kanaal                        Aantal verstuurd            Aantal correct ontvangen
SMS-bericht                        350                                   347
E-mail                                 352                                    352


Via facebook kregen we nogal wat opmerkingen van inwoners die geen bericht hebben ontvangen. Bij nazicht dachten we eerst dat de meesten van hen niet geregistreerd waren. Maar nu blijkt het toch een andere reden te hebben. Onze medewerkers hebben - vlijtig als ze zijn - de test geprogrammeerd op vrijdag 29 juni. Op maandag 2 juli volgde dan de bekendmarking van de test met de oproep om je alsnog te registreren. De mensen die op 5 juli een testbericht kregen, waren de mensen die op 29 juni geregistreerd waren. Iedereen die zich nadien heeft ingeschreven, heeft geen bericht gekregen. Indien je toch al voor 29 juni geregistreerd was, en je toch geen melding kreeg, kijk dan zeker je gegevens nog eens na, want dan is er een foutje in je registratie geslopen.

Ook in vele andere gemeenten werd BE-Alert vandaag getest. Benieuwd naar de resultaten? Neem een kijkje op www.crisiscenter.be

Wat is BE-Alert?
BE-Alert is een alarmeringssysteem waarmee we jou kunnen verwittigen bij een noodsituatie. Dankzij BE-Alert kan een burgemeester, gouverneur of de Minister van Binnenlandse Zaken een bericht uitsturen naar iedereen waarop de noodsituatie impact heeft. Zo kunnen inwoners op een snelle manier de nodige aanbevelingen krijgen, bv. ramen en deuren te sluiten bij een brand. Je kan een BE-Alertbericht krijgen via sms, telefoon of e-mail.

Registreer je
Om een bericht te ontvangen moet je je registreren. Dit kan heel gemakkelijk op  www.be-alert.be. Vul het inschrijvingsformulier zo volledig mogelijk in. Momenteel zijn in Bocholt slechts 411 inwoners geregistreerd. Schrijf je vandaag nog in! Motiveer je vrienden en familie om hetzelfde te doen.

be alert overstroming