Carnaval in Bocholt 2018

Het carnaval in onze gemeente viert haar hoogtepunt met de kleurrijke stoeten van Kaulille (zondag 11 februari) en Bocholt (maandag 12 februari), respectievelijk op de zondag en de maandag vóór aswoensdag. Dit jaar is er bovendien weer een kinderstoet op vrijdag 9 februari.


kinderstoet 2014KINDERSTOET

vrijdag 9 februari | 13u30 | centrum Bocholt

Op vrijdag 9 februari 2018 organiseren de Bocholter scholen een kindercarnavalsstoet.
De stoet vertrekt om 13u30 op het bibliotheekplein. Ze trekt via de Kloosterstraat langs het bejaardentehuis (Kerkhofstraat) naar de Sportlaan om zo via de Brugstraat te eindigen op het bibliotheekplein.
Hopelijk komt het publiek alle kinderen toejuichen zodat ze de carnavalsmicrobe tijdig te pakken hebben voor het daaropvolgende carnavalsweekend.


stoet KaulilleCARNAVALSSTOET POEDERLADERS KAULILLE

zondag 11 februari | 14u11 | centrum Kaulille 

De stoet volgt het volgende traject: Nevenplein, Kaulillerdorp, Schuttebergslaan, Ringlaan, Pastoor Langensstraat, Raakstraat, Fabriekstraat, Kaulillerdorp en Nevenplein

Er is een omleiding voorzien voor het doorgaand verkeer van 13u30 tot 17u00

Meer info: www.poederladers.be en www.facebook.com/poederladers


stoet BocholtCARNAVALSSTOET BOOGGETER PAPBUGELS

maandag 12 februari | 14u11 | centrum Bocholt

Op ‘verloren’ maandag 12 februari 2018 trekt de jaarlijkse carnavalsstoet van de Boggeter Papbugels weer door de straten van Bocholt. Prinsenpaar Mathijs 1 en Melanie 1 hopen iedereen te mogen verwelkomen op dit prachtig evenement.
Inkom: € 2,50 | kinderen -12 jaar gratis.

De stoet volgt het volgende traject: Brogelerweg, Dorpsstraat, Kloosterstraat, Kerkhofstraat, Sportlaan, Heuvelstraat, Kapelstraat, Hoogstraat, Pastoorsdreef en Dorpsstraat. Klik hier voor het plannetje van de stoet en de omleiding.

Ook dit jaar is er weer een heel divers deelnemersveld, bestaande uit Bocholter groepen, de vaste lokale voetgroepen en uiteraard ook een aantal groepen van buiten onze gemeente. Tijdens de stoet zijn er elk jaar ongeveer 10.000 mensen in Bocholt voor dit evenement. Na de stoet zijn er een aantal wagens die voor een goede carnavalssfeer zorgen op het kerkplein en het bibliotheekplein.

Er is een omleiding voorzien van maandag 12 februari om 7u00 tot woensdag 14 februari om 12u00. (Feesttent Dorpsstraat)

Op Carnavalsmaandag zal het dus zeker weer kraake en dèt konste allein mer in Bogget mètmaake. Bogget Helau !

Meer info: www.boggeterpapbugels.be

Vier feest, maak plezier, maar houdt het veilig!
Bogget Helau, Kaulille Alaaf!