Bakker zoekt peren

BAKKER ZOEKT PEREN VOOR ‘BAKKEMOEZEVLAAI’

BOCHOLT - Door het succes van de, in 2017 als streekproduct erkende, bakkemoezevlaai is bakker Jack Knapen nog op zoek naar extra peren.

jack knapen

Bakkerij Knapen uit Bocholt pikte vorig jaar, na 20 jaar, weer zijn bakkemoezevlaai op. “Een oud recept dat de bakkerij al sinds 1889 gebruikte. Op vraag van onze klanten en ook van Jeroen Meus heb ik in 2014 deze vlaai met gedroogde peren nog eens gebakken. Een succes, want onze klanten blijven  de bakkemoezevlaai bestellen”, vertelt Jack.

Het is ook daarom dat hij op zoek is naar extra peren. Vroeger gebruikte men hiervoor vooral de ‘Bergamotperen’. Geen echte zoete peer, maar wel perfect om blijkbaar bakkemoeze van te maken.

Heb je in het najaar veel peren op overschot, geef dan zeker een seintje aan bakker Knapen.

Meer info: info@bakkerij-knapen.be