17 mei: IDAHOT


regenboogblagVandaag, 17 mei, is het de Internationale Dag Tegen Holebifobie en Transfobie (IDAHOT).

In Bocholt, net als in 99 % van de Vlaamse en Brusselse gemeenten, hangen we vandaag de regenboogvlag uit, als teken van solidariteit met holebi’s en transgenders (enkel Kraainem en Sint-Martens-Latem weigeren mee te werken).
Zo tonen deze gemeenten dat ze in hun beleid de nodige aandacht willen besteden aan holebi's en transgenders. Dit regenboogvlaag-initiatief komt uit van Çavaria. 

 Çavaria inspireert, stimuleert en ondersteunt verenigingen en individuen die opkomen voor een brede kijk op seksuele oriëntatie, genderexpressie en genderidentiteit. Ze streeft het welzijn na en komt op voor de rechten van homo's, lesbiennes, bi's en transgenders in alle aspecten van het dagelijkse leven.

Çavaria is een koepel van meer dan 120 aangesloten verenigingen. Die krijgen ondersteuning, inspraak en vorming aangeboden en vormen samen de holebi- en transgendergemeenschap. Daarnaast richt een gelijkekansenwerking zich tot de brede maatschappij. Çavaria komt op voor holebi's en transgenders door te werken op het structurele niveau. Çavaria voert campagne, informeert, sensibiliseert, lobbyt en opinieert. De gratis en anonieme Holebifoon biedt hulp en je kunt er discriminaties melden. ZiZo-magazine is het uithangbord van çavaria, op papier en online. 

Çavaria komt op voor  holebi’s en transgenders en streeft naar gelijke kansen en rechten door te werken op het structurele niveau. Çavaria streeft naar een maatschappij waar geen discriminatie of ongelijkheid in stand gehouden wordt en wil de maatschappij veranderen via politiek lobbywerk, door dialoog en samenwerking met middenveldorganisaties. 

Meer info op: https://cavaria.be/idahot-gemeenten