Gratis opleiding Gemachtigde Opzichter

GOGratis opleiding gemachtigd opzichter

 
Heel wat kinderen gaan te voet of met de fiets naar school. Gemachtigd opzichters helpen dat stappen en trappen zo veilig en vlot mogelijk te laten verlopen. Ze zijn een onmisbare waarde in de dagelijkse mobiliteit van velen!
Bovendien helpt de gemachtigde opzichter de verkeersdrukte op de schoolroutes en in de schoolomgeving verbeteren. Ouders sturen hun kinderen immers enkel te voet of met de fiets naar school als ze dat veilig achten. En ook andere kwetsbare groepen hebben baat bij gemachtigd opzichters, zoals ouderen en personen met een handicap die zich te voet in groep verplaatsen.
 
Draag ook jouw steentje bij aan duurzame mobiliteit en verkeersveiligheid, en word … gemachtigd opzichter! Samen met de lokale politie en de gemeenten organiseert de provincie Limburg al voor de tiende keer een provinciale opleiding tot gemachtigd opzichter.
Doen! Want ook in Bocholt zijn we nog steeds op zoek naar helpende handen.
 
Na een theoretische en praktische opleiding krijg je een machtiging van de burgemeester en een volledige uitrusting. De opleiding en de uitrusting zijn beide gratis! 
Er zijn o.a. theoretische opleidingen in Peer en Bree. De praktische opleiding gebeurt in principe altijd in het eigen dorp.
 
Schrijf je snel in (uiterlijk tot 2 februari 2020), de Bocholter schoolkinderen rekenen op jou!

 

Klik hier voor meer informatie over de opleiding, de lokaties en om je in te schrijven.