Bocholt Maggezien september

Wegens technische problemen bij de drukkerij die Bocholt Maggezien drukt, moesten we de bedeling van het septembernummer verlaten. Bpost verdeelt slechts twee huis-aan-huis bladen per dag. Aangezien de maandag al volzet was en er op de volgende dagen al één huis-aan-huis-bedeling was, is gekozen om de verdeling van het gemeentelijk infoblad te spreiden over drie dagen: dinsdag 3, woensdag 4 en donderdag 5 september.  

Kan je niet zolang wachten: klik dan hier voor de digitale versie.

Het voorwoord van de burgemeester willen we je alleszins niet onthouden.

Beste Bocholtenaar,
 
Gans Bocholt kent het schitterende kamerbrede schilderij, dat prijkt in het Parochiehuis. Minder gekend is, dat het ter plaatse werd geschilderd in 1966 door Ludo Laagland.
Deze schilder wist perfect het hart en de ziel van onze ganse gemeenschap te typeren! U ziet dat in het schilderij bijvoorbeeld verwezen wordt naar de brand van de kerktoren op 13 september 1944 of naar de torenverplaatsing in 1910. Maar deze tegenslagen of uitdagingen wist de Bocholtenaar met verve aan te pakken. Verenigd in een ontembare geestdrift en met een geloof dat ‘letterlijk’ torens  verplaatst, werken jong en oud samen. Onder het symbool van de ‘zonnebloem’ wordt gebouwd aan een Bocholt waar het goed wonen is.
 
Bocholt bloeit en dit is de verdienste van velen!
Maar het werk is nooit af !  Met eenzelfde elan willen we met elk van u verder bouwen aan onze warme gemeenschap. 
In de komende maanden zouden we graag met u ons voorstel van ‘beleidsplan 2020 – 2025’ bespreken, om zo te komen tot een ‘Beter Bocholt’ van en voor de Bocholtenaar!
 
Tot binnenkort.
 
Stijn Van Baelen
Uw burgemeester
laagland1