Bladkorven

BLADKORVEN

Enkel voor bladeren van bomen op openbaar domein!

Op verschillende plaatsen in Bocholt zijn weer bladkorven geplaatst. Het gaat om een negentigtal bladkorven. De korven worden niet op eenvoudige vraag of aan een bepaald huisnummer geplaatst, maar langs straten in de bebouwde kom met veel en grote bomen en op plaatsen waar ze gemakkelijk geledigd kunnen worden. Vragen om bijkomende korven of andere locaties hebben geen zin.

Enkel de bladeren van bomen die op openbaar domein staan, mogen in de korven. Wie dit overtreedt, riskeert een boete voor sluikstorten! De groendienst ledigt de korven tweemaal per week.

Recyclagepark

Ook dit jaar kan je vanaf 1 november (tot en met 31 januari 2020) op de Limburg.net-parken gratis bladafval van het openbaar domein afleveren. Het moet gaan om zuiver bladafval van bomen op openbaar domein en niet om ander fijn tuinafval, snoeihout of bomen die op privéterrein staan. Wie tussen zijn bladafval ander afval vermengt, krijgt dit wel aangerekend op zijn quotum groenafval. De parkwachters zullen hierop toezien.  

Let op: bladafval van je eigen bomen en struiken kan je naar het containerpark brengen (gratis tot het bereiken van het quotum van 400 kg per kaart) of meegeven met de groene GFT-container.

Tip

Laat gevallen bladeren gewoon liggen tussen je perken. Ze vormen een prima isolatie voor je plantjes en composteren vanzelf. Je bespaart bovendien een hoop werk. De natuur ruimt zichzelf op!

bladkorf