“Alles wat je voor mij doet, maar zonder mij, doe je tegen mij”

Op dinsdagavond 9 oktober mocht het Sociaal Huis van Bocholt 70 mensen verwelkomen op hun eerste Interactieve gespreksavond rond het thema Armoede. Tijdens de avond werden de aanwezigen meermaals geraakt door het levensverhaal van Ingrid , Aydin en Keyrim.

Ingrid bracht haar levensverhaal aan de hand van een spiegelgesprek. Hierin werd duidelijk waar een persoon in armoede vaak de boot mist of niet beschikt over de juiste funderingen. Ze bracht ook een positieve boodschap. Het is belangrijk dat we steeds de krachten zien van mensen in armoede want die zijn er zeker! Aydin en Keyrim namen de toeschouwers dan weer mee naar hun wijk in Heusden-Zolder. Ze leerden ons dat broederschap en er zijn voor elkaar zeer belangrijk is.

Na de pauze was er een panelgesprek aan de hand van de vragen en de bedenkingen uit het publiek. Helaas was de avond tekort en konden niet alle vragen beantwoord worden.

Als vervolg op deze avond wil Bocholt zijn eigen lokale armoedevereniging oprichten. Iedereen die interesse heeft om hier aan mee te werken is welkom op dinsdag 23 oktober om 19u30 in Gemeenschapscentrum De Kroon te Bocholt.

Voor meer info kan je steeds contact opnemen met Toon Vanherk , participatiemedewerker van het Sociaal Huis Bocholt op het telefoonnummer 089/20 19 55 of via toon.vanherk@bocholt.be