43ste Sezoensrally

43ste SEZOENSRALLY 

logo sezoensrally 2019vrijdag 17 en zaterdag 18 mei

Op zaterdag 18 mei 2019 is Bocholt opnieuw the place to be voor alle autosportliefhebbers. Racing Team Moustache organiseert dan de 43ste editie van de Sezoensrally. Op vrijdag 17 en zaterdag 18 mei 2019 ademt Bocholt en omstreken weer autosport. 
Op vrijdag is er de administratieve controle in het Parochiehuis (voormiddag), de technische controle aan de voetbalterreinen van Bocholt VV (vrijdagnamiddag) en gedurende de ganse vrijdag de verkenning van de klassementsproeven. Zaterdag is zoals altijd de wedstrijddag !


Vijf klassementsproeven
KP Goolder zal met een licht aangepaste start en finish als eerste proef verreden worden. Daarna trekken de deelnemers naar KP Veldhoven (Lozen), gevolgd door KP De Hees aan de andere kant van de Bailey-brug en met een nieuw einde langs het kanaal. De andere twee KP’s zijn KP Steenberg in Bree en KP Gerdingen die ook op een groot stuk op grondgebied Bocholt verreden wordt.

Fieters en menners opgelet
Op zaterdag 18 mei zullen verschillende knooppunten van het fietsroutenetwerk in de regio niet bereikbaar zijn. Het gaat om de nummers 6 – 208 – 507 – 214 – 197. Ook de verbindingen tussen knooppunten 23 en 31 en tussen 8 en 203 is in beide richtingen niet mogelijk. Van de paardenmenroute kunnen de nummers 31 – 37 - 62 – 63 – 64 – 69 - 100 niet bereikt worden. De verbinding maken tussen de knooppunten 52 en 134 kan evenmin. Ook op vrijdag kunnen al deze knooppunten best vermeden worden. Voor het volledige plan kan je terecht op de website van de rally.

plan rally 2019Dank aan omloopbewoners en omwonenden
De Sezoensrally wordt tot ver buiten Bocholt geapprecieerd. Ook dit jaar komen er buitenlandse rijders aan de start. Doordat veel van de actie zich situeert in de schaduw van de kerktoren is het één van de gezelligste rallywedstrijden van het jaar.  Dit kan de organisatie enkel waarmaken dankzij het begrip en de sympathie van vele omwonenden, zowel in het centrum als langs de KP’s. De organisatie wil dan ook alle omloopbewoners en andere betrokkenen danken om dit evenement mogelijk te maken. Het spreekt voor zich dat – in functie van de veiligheid voor de deelnemers, de toeschouwers én anderen – de onderrichtingen van de officials en organisatie gevolgd dienen te worden.

Drie in één
De Sezoensrally is drie wedstrijden in één. In eerste instantie telt ze mee voor het Belgisch rallykampioenschap (BRC) waarbij topwagens zoals de VW Polo R5 en de Skoda Fabia R5 aan de start komen, gevolgd door enkele snelle Junior piloten en nog tal van anderen. Daarnaast komen ook veel streekpiloten aan de start in het RACB Rally Criterium, waar enkele lokale gasten het erg goed doen.  Tot slot is er ook een Sezoens regularity. Die deelnemers die als laatste rijden, gaan niet voor het snelste: zij moeten aan een gemiddelde snelheid op de seconde juist rijden. 
Wie meer wil weten over de Sezoensrally, kan terecht op www.sezoensrally.be .
Op zondag 19 mei kan je ’s namiddags een videoverslag op Sporza TV (Canvas) bekijken. 

- nieuwsbrief Bocholt-centrum sezoensrally 2019

sezoensrally