Archief

Het gemeentelijk archief is in de eerste plaats een gebruiksobject voor de gemeentelijke administratie.  Daar vinden de medewerkers alles terug wat in de voorbije jaren en eeuwen door hun voorgangers aan documenten is nagelaten.

Voor genealogen en historici stellen we deze documenten ook open.  Zij kunnen er immers de geschiedenis van de gemeente, de samenstelling van hun familie of de levensomstandigheden van vroegere eeuwen in terug vinden. 

De gegevens van de akten van de burgerlijke stand van 1794 tot nu van de vroegere gemeenten Bocholt, Kailille en Reppel zijn eveneens te raadplegen. Stukken jonger dan 100 jaar worden niet ter inzage gegeven om de privacy van personen te beschermen. 

Je kan je bezoek aan het archief online voorbereiden. De website van het rijksarchief geeft je digitale beelden van de akten van de bevolkingsregisters en de parochieregisters (search.arch.be).

Bij het raadplegen van de gegevens wordt rekening gehouden met de wet op de privacy, de archiefwet en het decreet openbaarheid van bestuur. Er worden geen stukken uitgleend!

Het maken van fotokopies is (tegen betaling) mogelijk.

 

archief gemeentehuisHet archief kan elke donderdagnamiddag - na het maken van een afspraak - worden geraadpleegd op het volgende adres:

Gemeentehuis
dienst Info & Onthaal
Dorpsstraat 16
3950 Bocholt
tel. 089 20 19 26
e-mail: info@bocholt.be