WELKOM OP WWW.BOCHOLT.BE

VEILIGE SCHOOLOMGEVING KAULILLERWEG | START WERKEN OP 2 MAART | WEG AFGESLOTEN VANAF 5 MAART

zicht Kaulillerweg zone werkenDe Kaulillerweg is de drukste verkeersader in onze gemeente. Op het voorste gedeelte van de Kaulillerweg tussen de rotonde en het kruispunt met de Kallerstraat liggen twee supermarkten, één grote middelbare school, twee banken, diverse handelszaken en binnenkort komt er nog een nieuwe school bij. ‘De Driehoek’ bouwt immers een nieuwe basisschool op de terreinen van de vroegere Boerenhal. Als de werken volgens planning verlopen zal de school in oktober van 2015 haar deuren openen. De concentratie van al deze winkels en instellingen vraagt een aangepaste verkeersafwikkeling. Hiervoor zijn plannen opgesteld door studiebureel Antea Group uit Genk.
De werken zijn toevertrouwd aan Martens Wegenbouw nv uit Genk. De firma start de werken op maandag 2 maart en krijgt in totaal 110 werkdagen om de klus te klaren. De rijweg wordt versmald, er komen vrijliggende voet- en fietspaden en uitwijkstroken om de parkings op te rijden. Verder voorzien we twee verhoogde bushaltes. De middenberm wordt heraangelegd en verlengd. Alle nutsleidingen worden vernieuwd en er komt een gescheiden rioolstelsel. Er zal een nieuwe toegansweg naar de nieuwe school worden aangelegd, de Prosper Matthijsstraat wordt vernieuwd en in het stuk daartussen voorzien we voldoende parkeerplaatsen. De werken zullen in drie fases uitgevoerd worden.

Alle handelaars blijven bereikbaar tijdens de werken. Volg de aangegeven omleidingen en respecteer het opgelegde éénrichtingsverkeer. Je leest alle nuttige info over fase 1 van de werken in deze nieuwsbrief.

Martens Wegenbouw start met de voorbereidende werken op 2 maart. De weg zelf blijft nog open tot woensdag 4 maart. Op donderdag 5 maart wordt de weg afgesloten en gaat de omleiding in.

CARNAVAL IS TOP IN KAULILLE EN BOCHOLT

Onder een staalblauwe hemel en een stralend 'bijna' lentezonnetje trokken op zondag 15 februari en op maandag 16 februari de carnavalsstoeten door onze gemeente. De duizenden toeschouwers genoten van het kleurrijke spektakel, lachten met de grappen en goed gevonden sneren en grabbelden naar de veelvuldig gegooide snoep. De Poederladers en de Boggeter Papbugels mogen weer fier zijn.

Klik hier voor de foto's van de carnavalsstoet in Bocholt.

GEMEENTELIJKE DIENSTEN GESLOTEN WEGENS CARNAVAL

Wegens het carnaval in Kaulille en Bocholt zijn diverse gemeentelijke diensten volgende week gesloten:
 
maandag 16 februari 2015
 o alle diensten gesloten (carnaval)
dinsdag 17 februari 2015
 o gemeentehuis en JCH ‘De Steen’ gesloten vanaf 15u30
 o Sociaal Huis (OCMW) gesloten vanaf 15u30
 o Sportdienst gesloten vanaf 12u00 (sporthal gesloten)
 o gemeentelijke Technische dienst (werkhuis) en containerpark gesloten vanaf 12u00
 o G.C. ‘de Kroon’ is gesloten

REG PREMIES 2015

GEMEENTE PLAATST CAMERA'S TEGEN SLUIKSTORTEN EN VANDALISME

Het gemeentebestuur van Bocholt heeft rond het gemeentehuis drie bewakingscamera’s geplaatst. Deze camera’s moeten helpen om een einde te stellen aan het vandalisme en het sluikstorten in het centrum van onze gemeente.
Eén van de camera's is een ANPR-camera waarmee nummerplaten herkend kunnen worden. Bij gunstige evaluatie overweegt de gemeente om nog een bijkomende mobiele camera aan te kopen voor het surveilleren van de omgeving van de St.-Laurentiuskerk.

Lees meer

NOG 100 DAGEN VOOR LAATSTEJAARS BIOTECHNICUM

St.-Chrysostomos: dat betekent nog 100 dagen middelbare school. Maar het is vooral een feest. Zeker voor de laatstejaars van het Biotechnicum. Zij vierden de patroonheilige van de studenten op vrijdag 30 januari jongstleden. Een vast onderdeel van de dag is een bezoek aan het gemeentehuis waar het traditionele vat wordt aangeslagen. Dit jaar gebeurde dat al voor de 28ste keer! 55 leerlingen en 7 leerkrachten vierden, dansten en dronken dat het een lieve lust was. Daarna stapte het gezelschap op de bus voor een uitstap naar Bütgenbach. Er stonden nog een wandeling en een cantus op het programma. De dag werd afgesloten met een gezellig samenzijn in het Parochiehuis van Bocholt. 

Proficiat aan al deze laatstejaars! En nu maar hopen dat de rapporten in juni ook zo positief zullen zijn!

POOL VAN HET JAAR IS BEDRIJSLEIDER UIT BOCHOLT

Zaakvoerder Piotr Parkitny van transportfirma PEBS (Galgenbergstraat) was eind vorig jaar de laureaat van de wedstrijd 'Pool van het jaar 2014 in België'.
Dit is een wedstrijd die georganiseerd werd door de Poolse ambassade in België.

Op 22 januari jl. ontvingen burgemeester Jos Claessens en schepen van lokale economie de Bocholter ondernemer om hem te feliciteren met zijn titel.

Lees meer.

CAMERAWAGEN MAAKT PANORAMISCHE BEELDEN VOOR AGIV

In oktober van verleden jaar is AGIV, het Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen (onderdeel van de Vlaamse Overheid) gestart met het maken van nieuwe mobilemappingbeelden van heel Vlaanderen. Je kan deze beelden vergelijken met Google Streetview. Hiervoor doet men een beroep op de firma Image-V die gedurende twee jaar met camerawagens alle Vlaamse gemeenten zullen fotograferen. De wagens zijn uitgerust met een 360°-camera en laserscanners.

In Bocholt zal dit gebeuren in het eerste kwartaal van 2015.

De beelden worden niet openbaar gemaakt, maar enkel gebruikt door de Vlaamse overheidsinstanties, steden en gemeenten. Gezichten en nummerplaten worden onherkenbaar gemaakt (vervagen). Meer info kan je vinden op: www.image-v.be/page/planning 

400 AANWEZIGEN VOOR NIEUWJAARSRECEPTIE IN REPPEL

20140103_nieuwjaarsreceptie reppel (36)Op zaterdag 3 januari 2015 zakten zo'n 400 Bocholtenaren af naar de speelplaats van de Willibrordschool in Reppel om samen het nieuwe jaar in te zetten.

Klik hier om de foto's te bekijken.

VOLG LIVE BOUW NIEUWE BASISSCHOLEN

impressie nieuwe school de driehoekDe Driehoek
In september 2014 begonnen de werken voor de bouw van de nieuwe schoollokalen van basisschool De Driehoek in Bocholt. Op de website van de school kan je de vooruitgang van de werken volgen via twee webcams die om de 10 minuten een nieuwe foto van de bouwwerf nemen.

Als de werken volgens planning verlopen zullen de leerkrachten en leerlingen in oktober 2015 hun nieuwe school in gebruik kunnen nemen.
www.dedriehoek.be

impressie nieuwe school de brugDe Brug
Ook GO-basischool 'de Brug' start binnenkort met de bouw van een nieuwe school. Het wordt een ronde school! Je kan de stand van zaken vanaf dan ook volgen op hun website: www.debrugbocholt.be.


GEMEENTE VERKOOPT NOG 4 SOCIALE BOUWKAVELS IN DE ELZENSTRAAT

verkoop banner


GRATIS DRAADLOOS INTERNET

wi-fi-logo internet accesVoortaan kun je genieten van gratis draadloos internet in gemeenschapscentrum de Kroon, in bibliotheek de Priool, in sportcomplex de Damburg en in het gemeentehuis van Bocholt. Met het nieuwe draadloze WIFI-systeem kan je gratis op het internet met je laptop, gsm, smartphone, tablet, … Je moet enkel een paswoord opvragen aan de vier respectievelijke infobalies.
Je kunt de gemeentelijke hotspots herkennen aan het bekende WIFI-logo aan de balie of de inkomhal van de vier gebouwen.