WELKOM OP WWW.BOCHOLT.BE

OPENBARE VERKOOP OP 10 OKTOBER

Heb je een student op kot en zoek je nog betaalbare fiets?
Zaterdag 10 oktober gaat er een openbare verkoop door in het werkhuis van de gemeentelijke Technische Dienst (Bosstraat 14). Je kan de spullen komen bekijken vanaf 9u00. De verkoop start om 10u00. Naast 27 fietsen staan er ook nog stapelstoelen, borden, videorecorders, houten en ijzeren rekken, lampen, haspels, enz. op het lijstje.

CULTUURRAAD MAAKT LAUREATEN VAN 2015 BEKEND

Tijdens de jaarlijkse Culturele Huldigingsavond verkoos de Bocholter cultuurraad Boudewijn Jaeken als culturele persoonlijkheid van 2015. Boudewijn kreeg deze titel uit handen van burgemeester Jos Claessens en schepen van cultuur Mia Croonen voor zijn jarenlange inzet voor Kon. Harmonie St.-Laurentius en carnavalsvereniging De Boggeter Papbugels. Daarbuiten is hij ook nog actief in de St.-Vincentiusvereniging van Noord-Limburg. Tom Lacroix mocht in naam van zijn zoon Wannes de trofee voor belofte van het jaar ontvangen. Wannes deed mee in de musical 1914-1918 en speelt nu de hoofdrol in de TV-jeugdreeks Lolly Lolbroek. Tenslotte kreeg Jeugdhuis de Kouter de prijs van vereniging van het jaar voor hun inzet van de laatste jaren qua muziekbeleving en -promotie in Bocholt.

FINSE PISTE GEDEELTELIJK AFGESLOTEN VOOR KAPPEN POPULIEREN

Wegens het rooien van de oude canadapopulieren langs de oude kanaalarm in Bocholt zal een gedeelte van de Finse piste van 12 tot 26 oktober afgesloten zijn voor alle joggers en wandelaars.
Je kan nog steeds lopen op de piste rond het recreapark en op het traject langs de Elzenstraat. 

Lees meer.

BOCHOLT IS HARTVEILIG

Bocholt mag sinds kort de titel 'Hartveilige Gemeente' dragen. Er zijn de voorbije jaren 3 defibillatoren aangekocht en volgend jaar komen er nog twee bij. 206 inwoners volgden een cursus EHBO om deze AED-toestellen te leren gebruiken. De lesgevers Felix Bloemen en Luc Bracke overhandigden het bijbehorende bordje namens het Rode Kruis aan burgemeester Jos Claessens. Bocholt mag terecht fier zijn op deze mooie titel! 

 Lees meer.

BOCHOLT HANGT DE VREDESVLAG UIT

Van 21 tot 28 september wappert de vredesvlag aan het Bocholter gemeentehuis. 21 september is immers de Internationale dag van de Vrede. Bocholt engageert zich voor een kernwapenvrije gemeente. We zijn één van de 105 Belgische gemeenten waar de vredesvlag wordt gehesen. 70 jaar geleden stierven honderdduizenden mensen in de atoomaanvallen op Hiroshima een Nagasaki. Dit mag nooit meer gebeuren.

Lees meer.

VIERDE LEERJAREN LEREN OVER GEMEENTE

in september en oktober bezoek de vierde leerjaren van de Bocholter basisscholen het gemeentehuis. In de leerdoelstellingen staat immers opgenomen dat ze hun gemeente beter moeten leren kennen. Tijdens het bezoek aan het gemeentehuis krijgen ze eerst een algemene uitleg over ons land, de provincies, de gemeente en het bestuur. Daarna brengen ze een bezoek aan de diensten Burgerlijke Stand, Bevolking en Ruimtelijke Ordening. Voordat ze naar huis gaan wordt er steevast nog een foto genomen op de pui!

De Driehoek Kreyel
Op maandag 21 september was het de beurt aan het derde en vierde leerjaar van het wijkschooltje in Kreyel. Ze waren met 14 en werden begeleid door Juffrouw Els.

De Boomhut Lozen
Dit jaar werd de spits afgebeten door het vierde leerjaar van basisschool de Boomhut uit Lozen: juffrouw Sylvie en haar 16 leerlingen 

NIEUWE BOCHOLTER GESCHENKBOX VOORGESTELD

geschenkbox versie 2015Op 1 september jl. werd op het gemeentehuis de nieuwe Bocholter geschenkbox voorgesteld. Van de eerste box werden in 2009, 1000 exemplaren gedrukt. Die zijn allemaal de deur uit. De nieuwe Bocholter geschenkbox is een stevige, kleurrijke draagtas, waarin alleen maar producten uit onze eigen gemeente zitten: bieren van Brouwerij Martens, paté van De Spiegelaere, kaas van de melkerijwinkel en chocolade en koekjes van bakkerij Knapen. Vanaf nu zit al dit lekkers, samen met info van de toeristische dienst in deze nieuwe en kleurrijke verpakking.

De Bocholter geschenkbox is een ideaal geschenk: ze is voor € 30,00 te koop in de melkerijwinkel.

v.l.n.r. Hilde en Hilde van de Melkerijwinkel, schepen van toerisme Mia Croonen, burgemeester Jos Claessens en Alex Helsen van Brouwerij Martens.

PLANTENVERKOOP NATUURPUNT

BOCHOLT STAPT IN LIMBOPEDIA

De gemeente Bocholt participeert in Limbopedia, dé online reisgids voor de provincie Limburg die ontwikkeld werd door Bocholtenaar Bart Janssens van marketingbureau JBWorks. Via Limbopedia krijg je met je tablet of smartphone alle toeristische en culturele informatie van Limburg aangeboden.
Limbopedia legt de focus op gebouwen, erfgoed, cultuur, streekgerechten, natuur, …. maar met één klik brengt het ook de verhalen achter de bezienswaardigheden. Deze verhalen worden aangebracht door vrijwilligers. Later zullen ook nog fiets-, wandel-, en vesparoutes worden toegevoegd.
Gedrukte reisgidsen zijn vaak snel achterhaald. Een online reisgids heeft het pluspunt zeer flexibel te zijn en vooral dat je snel aanpassingen kan maken. Bovendien heeft onderzoek aangetoond dat toeristen steeds meer en vaker hun informatie via digitale kanalen verzamelen.

Limbopedia is een pilootproject dat voorlopig al kan rekenen op de steun van de gemeente Bocholt en de stad Bree. Maar ook de Bocholter middenstandsvereniging BBLE stapt alvast mee in het project.
Neem zeker eens een kijkje op www.limbopedia.com

VOLG LIVE BOUW NIEUWE BASISSCHOLEN

impressie nieuwe school de driehoekDe Driehoek
In september 2014 begonnen de werken voor de bouw van de nieuwe schoollokalen van basisschool De Driehoek in Bocholt. Op de website van de school kan je de vooruitgang van de werken volgen via twee webcams die om de 10 minuten een nieuwe foto van de bouwwerf nemen.

Als de werken volgens planning verlopen zullen de leerkrachten en leerlingen in oktober 2015 hun nieuwe school in gebruik kunnen nemen.
www.dedriehoek.be

impressie nieuwe school de brugDe Brug
Ook GO-basischool 'de Brug' start binnenkort met de bouw van een nieuwe school. Het wordt een ronde school! Je kan de stand van zaken vanaf dan ook volgen op hun website: www.debrugbocholt.be.


GEMEENTE VERKOOPT NOG 2 SOCIALE BOUWKAVELS IN DE ELZENSTRAAT

verkoop banner


GRATIS DRAADLOOS INTERNET

wi-fi-logo internet accesVoortaan kun je genieten van gratis draadloos internet in gemeenschapscentrum de Kroon, in bibliotheek de Priool, in sportcomplex de Damburg en in het gemeentehuis van Bocholt. Met het nieuwe draadloze WIFI-systeem kan je gratis op het internet met je laptop, gsm, smartphone, tablet, … Je moet enkel een paswoord opvragen aan de vier respectievelijke infobalies.
Je kunt de gemeentelijke hotspots herkennen aan het bekende WIFI-logo aan de balie of de inkomhal van de vier gebouwen.