WELKOM OP WWW.BOCHOLT.BE

KUNSTMARKT

De gemeentelijke cultuurdienst richt op zondag 31 augustus een KUNSTMARKT in op het Beukenhof. Tussen 13u00 en 18u00 stellen diverse Bocholter kunstenaars hun werken voor. De inkom is gratis! De organisatie staat garant voor een leuke en gezellig sfeer. Naast (kinder-)animatie is er live-muziek en zijn er diverse wokshops.
Allen daarheen dus!
Voor meer informatie kan je terecht bij de cultuurdienst, tel. 089 20 19 31 of cultuur@bocholt.be.

GEMEENTELIJKE DIENSTEN GESLOTEN

Het gemeentepersoneel organiseert op vrijdag 29 augustus haar jaarlijkse uitstap. Daarom zijn die dag alle gemeentelijke diensten gesloten! Op zaterdag 30 augustus kan je weer terecht in de bib en op het containerpark! Voor de andere diensten moet je wachten tot maandag 1 september.

BELGIAN AIR FORCE DAYS | info voor de omwonenden

F16_Belgian air force daysOnze gemeente ligt in de vliegzone die gebruikt zal worden tijdens de Belgian Air Force Days van 13 en 14 september. De impact van deze vliegshow is niet te onderschatten: veel luchtverkeer, veel geluid, veel verkeer op de weg, ...  De eerste tekenen zal je al merken op 8 september (aankomsten van alle vliegtuigen/oefeningen) en dit zal blijven duren tot en met 15 september (vertrek van de deelnemers). Daarom wil de vliegbasis van Kleine Brogel de bewoners van alle omliggende gemeenten degelijk voorlichten over wat er allemaal te gebeuren staat op en rond de vliegbasis. 
Dit wilde men eerst doen via een informatiebijeenkomst op maandag 1 september. Maar omdat dit praktisch niet mogelijk was, heeft men een flyer gemaakt voor alle omwonenden van de basis die hinder kunnen ondervinden. Moest je toch nog vragen hebben, dan kan je telefoneren naar het infonummer dat je in de flyer kunt vinden.

ZEG JE PAPIEREN TELEFONBOEK TIJDIG OP!

Zowel de witte als de gouden gids kan je raadplegen via het internet, maar ook via handige apps op je tablet. De papieren versie ligt hoogstwaarschijnlijk onaangeroerd ergens in een la of kast. Ieder jaar verdwijnen duizenden tonnen papier bij het afval: nutteloze verspilling van dure grondstoffen. Truvo Belgium wil samen met de gemeentebesturen  resoluut kiezen voor een beperking van de verdeling van papieren telefoongidsen. Schrijf je nog uit voor 13 oktober, dan ontvang je volgend jaar geen papieren versie van de telefoonboeken meer. 

Lees meer.

BELGIAN AIR FORCE DAYS 2014

Belgian Air Force Days 2014De vliegbasis van Kleine Brogel en Sanicole Hechtel slaan de handen in elkaar en organiseren op zaterdag 13 en zondag 14 september de Belgian Air Force Days op de vliegbasis van de 10de Tac Wing. Deze airshow is de enige in België dit jaar. Het zal niet enkel een groots evenement zijn, maar zal zeker ook voor overlast zorgen qua verkeer en geluid in de omliggende gemeenten.
Gedetailleerde info vind je ook via www.belgianairforcedays.be en www.bafd.be of telefonisch via 011 51. 22 27. Kaarten zijn vanaf nu enkel nog te verkrijgen aan de inkom.

Lees meer.

BOCHOLT ZOMERT

Bocholt zomert (grijs) 
Tijdens de zomermaanden is er weer van alles te beleven in Bocholt, Reppel, Lozen en Kaulille!

Hieronder vind je een overzicht van feesten, fuiven en markten.

In de St.-Laurentiuskerk kan je tijdens de zomermaanden tercht voor de tijdelijke tentoonstelling '70 jaar kerkbrand': iedere zaterdag- en zondagnamiddag van 14u00 tot 17u00.
Het Bocholter Brouwerijmuseum is geopend voor individuele bezoekers: elke dag zijn er rondleidingen om 13u30 en 15u30.
Maar je kan ook verdwalen in het maïsdoolhof op het Akkermanshof.

Voor meer info: Toerisme Bocholt, tel. 089 20 19 30 of toerisme@bocholt.be.

  • za. 30 augustus: Good Bye Summer Party (JCH de Steen)
  • zo. 31 augustus: Bocholter kunstmarkt
  • zo. 31 augustus: Authentieke koetsentocht
  • zo. 31 augustus: de Grote Bocholter Petanquebeker

EUROPESE JONGEREN VERBROEDEREN TIJDENS INTERNATIONAAL JEUGDKAMP

60 jongeren uit 6 Europese landen verbroederen van 3 tot 10 augustus tijdens een internationaal jeugdkamp in Duits Bocholt. Het gaat om tlekens 8 jongeren en 2 begleiders uit Bocholt (B), Bocholt (D), Winterswijk (Nl), Akemene (Litouwen), Rossendale (GB) en Aurillac (F).  Ze willen bewijzen dat jongeren van vandaag ook zonder GSM, laptop, tablet of Smartphone kunnen 'leven' en dat menselijke interactie belangrijker is dan sms'jes en chatsessies.
Op donderdag 7 augustus waren ze te gast in Belgisch Bocholt. Schepen Jan Schrijvers heette hen van harte welkom. Alle jongeren kregen een tasje met toeristische info en enkele leuke gadgets. Na de obligate groepssfoto trok het gezelschap naar jeugdcentrum'de Kouter' en 'de Steen'. Daar kregen ze een rondleiding door het gebouw en de nodige uitleg over het jeugdbeleid in onze gemeente. Daarna vertrok men naar Goolderheide. Na een gesmaakte maaltijd konden de jongeren genieten van een stralend zonnetje in en rond het zwembad. Om half zes vertrok de bus weer naar onze partnerstad in Duitsland.

VEILIG OP VAKANTIE

De vakantie is een aantrekkelijke periode voor inbrekers. Geef hen geen kans. Hang niet aan de grote klok dat je op vakantie vertrekt: let ook op wat je hierover zegt op facebook of andere sociale media. Geef je huis tijdens je afwezigheid een bewoonde indruk en vraag best vakantietoezicht aan bij de wijkpolitie of via www.politienoordoostlimburg.be. Hiervoor kan je dit formulier gebruiken.
Je vind ook nog meer tips op www.besafe.be.

Fijne vakantie!

GEMEENTELIJKE DRUKKERIJ GESLOTEN

Wegens ziekte- en revalidatieverlof van drukker Jos Bloemen zal de gemeentelijke drukkerij gesloten zijn tot en met 31 augustus 2014. Verenigingen die hun drukwerk op het gemeentehuis laten verzorgen, zullen een tijdje elders terecht moeten.
We verontschuldigen ons voor het ongemak.

HOUTWORTELSNIPPERS ZORGEN VOOR OPTIMAAL LOOPGEMAK

RENOVATIE FINSE PISTE“Ideaal om te lopen, veerkrachtig, zacht, goed gedaan, ….” Zo klinken de reacties van de eerste lopers over de gerenoveerde Finse Piste  in Bocholt. De gemeentelijke groendienst voerde daar de afgelopen dagen het jaarlijks onderhoud uit.
De werklui van de groendienst hebben meer dan 180 m³ houtwortelsnippers aangebracht op de piste langs de oude kanaalarm en het recreapark. Deze snippers komen uit de Oostkantons en zijn ideaal als ondergrond voor Finse Pistes. Ze kosten € 6.500,00 en zorgen voor een optimaal loopcomfort.
Met het mooie weer en het verlof in het vooruitzicht kunnen de Bocholter lopers hun sport weer in perfecte omstandigheden beoefenen.


GEMEENTE EN BEWONERS VERNIETIGEN REUZENBALSEMIEN 

In de buurt van de Bergerheide- en Zandstraat in Reppel is de gemeentelijke groendienst begonnen met de vernietiging van de reuzenbalsemien. Dit is een uitheemse plant (Indië en Tibet) die zich zeer agressief voorplant en daarmee inheemse soorten verdringt. Natuur en Bos verplicht iedereen die deze plant opmerkt om ze te vernietigen.  Dat doe je best door ze met de wortel en al uit te trekken, ze op een hoop ,te gooien en te laten drogen. De gemeente bestrijdt de plant op het openbaar domein. De bewoners zijn via een brief op de hoogte gebracht en werden opgeroepen om de plant best  te bestrijden voordat ze in bloei komt. Als de zaaddozen openbreken, springen de zaden immers tot zeven meter in het rond.
Voor meer info: technische dienst Bocholt, tel. 089 20 19 50


STEM OP ANYA!

De Bocholtse Anya Zemskova kan rekenen op de steun van burgemeester Jos Claessens in haar poging om het kroontje van Miss Limburg 2015 te winnen. Nu nog jouw steun.
Nog tot 19 september kan je 'MLI12' sms'en naar 6665 (€ 1 per sms).
Anya is de dochter van Peter Claassen en Snezjana. Ze is 23 en woont op de Lillerbaan in Kaulille. Ze studeert voor verpleegkundig assistente in Neerpelt.
Via de Miss Limburg verkiezing kan ze ook doorstoten naar de verkiezing van Miss België.

Wij wensen Anya alvast alle succes toe!
Meer info: https://www.facebook.com/pages/Miss-Limburg-2015-kandidate-12-Anya-Zemskova/646921565394862?fref=ts


GEMEENTE VERKOOPT NOG 4 SOCIALE BOUWKAVELS IN DE ELZENSTRAAT

verkoop banner


GRATIS DRAADLOOS INTERNET

wi-fi-logo internet accesVoortaan kun je genieten van gratis draadloos internet in gemeenschapscentrum de Kroon, in bibliotheek de Priool, in sportcomplex de Damburg en in het gemeentehuis van Bocholt. Met het nieuwe draadloze WIFI-systeem kan je gratis op het internet met je laptop, gsm, smartphone, tablet, … Je moet enkel een paswoord opvragen aan de vier respectievelijke infobalies.
Je kunt de gemeentelijke hotspots herkennen aan het bekende WIFI-logo aan de balie of de inkomhal van de vier gebouwen.

Full_banner_seveso