WELKOM OP WWW.BOCHOLT.BE

LIMBURGSE KLOKKEN LUIDEN OP 31 JULI

Op 31 juli 1914 werden alle kerkklokken in de Provincie Limburg geluid om de bevolking te verwittigen dat de algemene mobilisatie was afgekondigd. Op donderdag 31 juli 2014 om 21u00 s avonds herdenkt Limburg dit moment door opnieuw in alle Limburgse kerken de klokken te luiden. De Provincie Limburg start de herdenkingen op 31 juli 2014, 100 jaar nadat vele mannen bruusk hun normale leven moesten laten vallen en naar de kazernes trokken. De meesten zouden pas na 4 jaar of zelfs nooit naar huis komen.

100 jaar terug, de avond van de 31ste juli, werden alle Limburgers verwittigd dat de algemene mobilisatie was afgekondigd. Dit gebeurde door de kerkklokken die in alle dorpen geluid werden, samen met oproepingsbrieven die men rondbracht. De dienstplichtigen van de dienstplichtklassen 1903 tot en met 1913 waren nu opgeroepen zich onmiddellijk bij de kazernes aan te melden. Het luiden van de kerkklokken was toen een sterk en efficiënt teken naar de bevolking en tekenend voor de bruuske wending in het leven van de Limburgers. Ook voor de Duitse troepen waren kerkklokken belangrijk, want bij aanvang van de Duitse bezetting verboden ze meteen de klokken te luiden.

Meer info: http://www.limburg1914-1918.be

VEILIG OP VAKANTIE

De vakantie is een aantrekkelijke periode voor inbrekers. Geef hen geen kans. Hang niet aan de grote klok dat je op vakantie vertrekt: let ook op wat je hierover zegt op facebook of andere sociale media. Geef je huis tijdens je afwezigheid een bewoonde indruk en vraag best vakantietoezicht aan bij de wijkpolitie of via www.politienoordoostlimburg.be. Hiervoor kan je dit formulier gebruiken.
Je vind ook nog meer tips op www.besafe.be.

Fijne vakantie!

BOCHOLT ZOMERT

Bocholt zomert (grijs) 
Tijdens de zomermaanden is er weer van alles te beleven in Bocholt, Reppel, Lozen en Kaulille!

Hieronder vind je een overzicht van feesten, fuiven en markten.

In de St.-Laurentiuskerk kan je tijdens de zomermaanden tercht voor de tijdelijke tentoonstelling '70 jaar kerkbrand': iedere zaterdag- en zondagnamiddag van 14u00 tot 17u00.
Het Bocholter Brouwerijmuseum is geopend voor individuele bezoekers: elke dag zijn er rondleidingen om 13u30 en 15u30.
Maar je kan ook verdwalen in het maïsdoolhof op het Akkermanshof.

Voor meer info: Toerisme Bocholt, tel. 089 20 19 30 of toerisme@bocholt.be.

NATIONALE FEESTDAG

nationale feestdagOp maandag 21 juli vieren we onze Nationale feestdag. Op 21 juli 1831 legde Koning Leopold I de grondwettelijke eed af als koning der Belgen. Alle gemeentelijke diensten zijn op 21 juli gesloten. Ter gelegenheid van de Nationale feestdag wordt op zondag 20 juli, na de eucharistieviering van 10u00 in de St.-Laurentiuskerk, het Te Deum gezongen.

GEMEENTELIJKE DRUKKERIJ GESLOTEN

Wegens ziekte- en revalidatieverlof van drukker Jos Bloemen zal de gemeentelijke drukkerij gesloten zijn tot en met 31 augustus 2014. Verenigingen die hun drukwerk op het gemeentehuis laten verzorgen, zullen een tijdje elders terecht moeten.
We verontschuldigen ons voor het ongemak.

HOUTWORTELSNIPPERS ZORGEN VOOR OPTIMAAL LOOPGEMAK

RENOVATIE FINSE PISTE“Ideaal om te lopen, veerkrachtig, zacht, goed gedaan, ….” Zo klinken de reacties van de eerste lopers over de gerenoveerde Finse Piste  in Bocholt. De gemeentelijke groendienst voerde daar de afgelopen dagen het jaarlijks onderhoud uit.
De werklui van de groendienst hebben meer dan 180 m³ houtwortelsnippers aangebracht op de piste langs de oude kanaalarm en het recreapark. Deze snippers komen uit de Oostkantons en zijn ideaal als ondergrond voor Finse Pistes. Ze kosten € 6.500,00 en zorgen voor een optimaal loopcomfort.
Met het mooie weer en het verlof in het vooruitzicht kunnen de Bocholter lopers hun sport weer in perfecte omstandigheden beoefenen.


GEMEENTE EN BEWONERS VERNIETIGEN REUZENBALSEMIEN 

In de buurt van de Bergerheide- en Zandstraat in Reppel is de gemeentelijke groendienst begonnen met de vernietiging van de reuzenbalsemien. Dit is een uitheemse plant (Indië en Tibet) die zich zeer agressief voorplant en daarmee inheemse soorten verdringt. Natuur en Bos verplicht iedereen die deze plant opmerkt om ze te vernietigen.  Dat doe je best door ze met de wortel en al uit te trekken, ze op een hoop ,te gooien en te laten drogen. De gemeente bestrijdt de plant op het openbaar domein. De bewoners zijn via een brief op de hoogte gebracht en werden opgeroepen om de plant best  te bestrijden voordat ze in bloei komt. Als de zaaddozen openbreken, springen de zaden immers tot zeven meter in het rond.
Voor meer info: technische dienst Bocholt, tel. 089 20 19 50


STEM OP ANYA!

De Bocholtse Anya Zemskova kan rekenen op de steun van burgemeester Jos Claessens in haar poging om het kroontje van Miss Limburg 2015 te winnen. Nu nog jouw steun.
Nog tot 19 september kan je 'MLI12' sms'en naar 6665 (€ 1 per sms).
Anya is de dochter van Peter Claassen en Snezjana. Ze is 23 en woont op de Lillerbaan in Kaulille. Ze studeert voor verpleegkundig assistente in Neerpelt.
Via de Miss Limburg verkiezing kan ze ook doorstoten naar de verkiezing van Miss België.

Wij wensen Anya alvast alle succes toe!
Meer info: https://www.facebook.com/pages/Miss-Limburg-2015-kandidate-12-Anya-Zemskova/646921565394862?fref=ts


GEMEENTE VERKOOPT NOG 4 SOCIALE BOUWKAVELS IN DE ELZENSTRAAT

verkoop banner


GRATIS DRAADLOOS INTERNET

wi-fi-logo internet accesVoortaan kun je genieten van gratis draadloos internet in gemeenschapscentrum de Kroon, in bibliotheek de Priool, in sportcomplex de Damburg en in het gemeentehuis van Bocholt. Met het nieuwe draadloze WIFI-systeem kan je gratis op het internet met je laptop, gsm, smartphone, tablet, … Je moet enkel een paswoord opvragen aan de vier respectievelijke infobalies.
Je kunt de gemeentelijke hotspots herkennen aan het bekende WIFI-logo aan de balie of de inkomhal van de vier gebouwen.

Full_banner_seveso