WELKOM OP WWW.BOCHOLT.BE

GESLOTEN VOOR DE FEESTDAGEN

Houd er rekening mee dat de gemeentelijke diensten met de feestdagen vaker gesloten zijn.

  • woensdag 24 december 2014 (uitgezonderd wijkpolitie: open tot 16u00)
  • donderdag 25 december 2014
  • vrijdag 26 december 2014
  • woensdag 31 december 2014 (uitgezonderd wijkpolitie: open tot 16u00)
  • donderdag 1 januari 2015
  • vrijdag 2 januari 2015 (alle diensten open, behalve de bibliotheek)

Burgemeester Claessens heeft geen zitdag (dienstbetoon) op dinsdag 23 en dinsdag 30 december 2014.

HUISVUILOPHALING 15 DECEMBER VERZET NAAR 19 DECEMBER

Op maandag 15 december 2014 staakten ook de ophaaldiensten van Limburg.net. Ook in Bocholt werd geen restfractie opgehaald. Limburg.net heeft een inhaalronde georganiseerd.
De grijze containers met restfractie zullen in Bocholt opgehaald worden op vrijdag 19 december. Laat je container niet tot dan aan de we staan. Haal hem terug 'binnen' en zet hem pas terug aan de weg vanaf vrijdagmorgen 6u00.

BOCHOLT IS SUPER SPORTELGEMEENTE 2014

Op 8 december jl. kreeg onze gemeente de titel Super Sportelgemeente 2014 van BLOSO voor de geleverde inspanningen rond sport voor 50-plussers. Vooral de Gezondheidsbeurs en de geslaagde actie Bocholt op de schaal zorgden ervoor dat onze gemeente deze mooie prijs binnenhaalde (€ 3000 voor de aankoop van sportmateriaal).

Lees meer.

MARKTEN TIJDENS DE EINDEJAARSPERIODE

Op woensdag 24 december is er voormiddag nog markt op het Nevenplein in Kaulille. 's Namiddags in Bocholt is er geen markt op 24 december.
Op woensdag 31 december 2014 is er zowel in Kaulille als in Bocholt GEEN markt!

25 BOCHOLTENAREN NAAR KERSTMARKTEN IN DUITS BOCHOLT

kerstmarkt Duits BocholtOp zaterdag 29 november 2014 vertrokken 25 Bocholtenaren naar partnerstad Duits Bocholt om er een bezoek te brengen aan twee kerstmarkten. De deelnemers reageerden op een oproep van de gemeente Bocholt. Ze werden in Duits Bocholt verwelkomd door plaatsvervangend burgemeester Elisabeth Kroesen in Das Schifchen, het restaurant van het Textilmuseum. In een zeer speciale kerstsfeer ontving burgemeester Kroesen haar Belgische gasten. Ze lichtte kort het programma toe en vertelde ook enkele bijzonderheden. Zo weten we nu dat de naam van het restaurant niets te maken met water en boten, maar is afgeleid van de shuttle die door een weefgetouw wordt geschoten.
Burgemeester Kroesen volgde onlangs Kristel Feldhaar op die jarenlang de jumelages tussen de twee Bocholt'en verzorgde. Namens onze gemeente overhandigde Bart Vossen van de toeristische raad haar een torenkruiersbeeldje.

kerstmarkt Duits Bocholt 2Daarna was het tijd voor een bezoek aan de twee kerstmarkten: de19de eeuwse Kerstmarkt in het Textilmuseum en daarna de Weihnachtsmarkt in de binnenstad. De Belgen waren onder de indruk van de mooi versierde hutten en lieten zich ook de glühwein smaken. ’s Avonds gingen sommigen dan ook met gevulde winkeltassen terug naar Belgisch Bocholt. Bart Vossen, begeleider van de groep, was blij dat na vele jaren de traditie om naar de kerstmarkt in Duits Bocholt te gaan weer was opgenomen.

FIETSERSBRUG TERUG OPEN

verfwerken fietsersbrugSinds vandaag eind november 2014 kunnen fietsers en voetgangers weer via de fietsersburg de Zuid-Willemsvaart oversteken. In september begon de aannemer met de verfwerken om de rode fietsersbrug een nieuw antracietgroen kleurtje te geven. De klus moest normaal op twee maanden geklaard zijn, maar dat bleek helaas niet mogelijk. Eerst werd de groenaanslag verwijderd, daarna werd er geschuurd en werden roestplekken behandeld. Er werd foutief begonnen met de toplaag en nadien werd in twee verschillende kleuren de grondlaag gezet. Ook de weersomstandigheden zaten niet mee en omwille van de dauw kon er enkel in de namiddag geverfd worden. Er werd beslist om eerst de dragers af te werken en daarna de roosters terug te leggen. Dat is intussen gebeurd en de brug is dus weer toegankelijk. Men vermoedt dat het schildersbedrijf in maart van volgend jaar het werk opnieuw zal aanvatten.
Onder de roosters werden rubberen dempers geplaatst. Hierdoor schokt je fietsstuur veel minder en wordt de geluidsoverlast van het gerammel van de roosters sterk gereduceerd.

WIE PIMPT DE BOCHOLTER HELM?

Je hebt ze misschien al gezien: de 44 betonnen helmen op het binnenplein van C-Mine in Genk. 44 betonnen replica's van Duitse staalhelmen ter herinnering aan het begin van de eerste wereldoorlog in 1914, één helm voor elke Limburgse gemeente.

Iedere gemeente zoekt nu een vrijwilliger, kunstenaar, school, vereniging of creatieveling om 'hun' helm te pimpen! Ben jij degene die de Bocholter helm onder handen wil nemen?

Bezorg je idee dan vóór 31 december aan de dienst Vrije Tijd | 089 20 19 30 | cultuur@bocholt.be.

HELP HET AFSCHAKELPLAN VOORKOMEN!

banner off on

BOCHOLTER KINDERGEMEENTERAAD UIT DE STARTBLOKKEN

Op vrijdag 17 oktober kwam in de raadzaal van het gemeentehuis van Bocholt voor het eerst de kindergemeenteraad samen.
De kindergemeenteraad bestaat uit kinderen van het vijfde en zesde leerjaar van alle scholen van Bocholt. Elke school mocht via verkiezingen 1 leerling uit het vijfde en 1 leerling uit het zesde leerjaar afvaardigen. Uit deze 10 kinderen werd een kinderburgemeester verkozen door de kindergemeenteraad.

Vanaf nu heeft burgemeester Jos Claessens dus een rechterhand in Dries Coenen van basisschool De Driehoek, die zichzelf voor één schooljaar de kinderburgemeester van Bocholt mag noemen. Na de verkiezing ging de kindergemeenteraad zeer constructief aan de slag met de thema’s die de leden uit hun school hadden meegebracht. Uiteindelijk werden de thema’s verkeersveiligheid en speelruimte/vrije tijd gekozen als prioriteiten waarrond de kindergemeenteraad actie wil ondernemen.
Schepen Mia Croonen: “Ik vind het zeer boeiend om te zien hoe die kinderen op een positieve en eerlijke manier willen meewerken aan het beleid van de gemeente in al zijn verschillende aspecten. Het is leuk om eens een jonge en frisse kijk op het beleid te krijgen en samen te ijveren voor een kind- en jeugdvriendelijk beleid in onze gemeente”.

VOLG LIVE BOUW NIEUWE BASISSCHOLEN

impressie nieuwe school de driehoekDe Driehoek
In september 2014 begonnen de werken voor de bouw van de nieuwe schoollokalen van basisschool De Driehoek in Bocholt. Op de website van de school kan je de vooruitgang van de werken volgen via twee webcams die om de 10 minuten een nieuwe foto van de bouwwerf nemen.

Als de werken volgens planning verlopen zullen de leerkrachten en leerlingen in oktober 2015 hun nieuwe school in gebruik kunnen nemen.
www.dedriehoek.be

impressie nieuwe school de brugDe Brug
Ook GO-basischool 'de Brug' start binnenkort met de bouw van een nieuwe school. Het wordt een ronde school! Je kan de stand van zaken vanaf dan ook volgen op hun website: www.debrugbocholt.be.

NIEUWE TOEGANGSREGELING CONTAINERPARK VANAF 6 NOVEMBER

Vanaf 6 november werkt het containerpark met een nieuw computersysteem om je bezoek te registreren. Je raakt dan niet meer binnen op het containerpark met je oude vertrouwde toegangskaart, maar enkel nog met je elektronische identiteitskaart (eID) of met je elektronische vreemdelingenkaart.
Je moet je eID in de controlezuil aan de ingang steken, in plaats van ze er voor te houden, zoals nu nog het geval is. Alle tarieven en vrijstellingen op het containerpark blijven ongewijzigd.

eID containerparkVerenigingen
Verenigingen moeten een nieuwe kaart aanvragen bij Limburg.net via 0800 90 720!


GEMEENTE VERKOOPT NOG 4 SOCIALE BOUWKAVELS IN DE ELZENSTRAAT

verkoop banner


GRATIS DRAADLOOS INTERNET

wi-fi-logo internet accesVoortaan kun je genieten van gratis draadloos internet in gemeenschapscentrum de Kroon, in bibliotheek de Priool, in sportcomplex de Damburg en in het gemeentehuis van Bocholt. Met het nieuwe draadloze WIFI-systeem kan je gratis op het internet met je laptop, gsm, smartphone, tablet, … Je moet enkel een paswoord opvragen aan de vier respectievelijke infobalies.
Je kunt de gemeentelijke hotspots herkennen aan het bekende WIFI-logo aan de balie of de inkomhal van de vier gebouwen.