WELKOM OP WWW.BOCHOLT.BE

ROTONDE CENTRUM BOCHOLT WORDT GESLEMD

Op woensdagvoormiddag 3 september werkt wegenbouwbedrijf Hoogmartens de rotonde in het centrum van Bocholt verder af. Tussen 9u00 en 12u00 wordt de rotonde voor alle verkeer afgesloten om er een nieuwe toplaag in koude asfalt op te leggen (slemmen). De buitenste cirkel zal in een rode kleur uitgevoerd worden om het fietspad extra te accentueren.
Tijdens de werken moet het verkeer de aangeduide omleiding volgen. Het schoolgaand verkeer en de bussen van De Lijn zullen geen hinder ondervinden van deze werkzaamheden.

WANNES SCHITTERT IN MUSCIAL 1914-1918

De Studio 100 Musical 1914-1918 zorgt er al sinds einde april voor dat de Nekkerhal in Mechelen bij elke voorstelling uitverkocht is. Naast de top-cast doen er natuurlijk ook veel nieuwe talenten en figuranten mee. De enige Limburger in het gezelschap is de 12-jarige Bocholtenaar  Wannes Lacroix. Wannes is de zoon van Tom Lacroix en Yoshi Goossens, en de grote broer van Nette.
Wannes zal vanaf  5 september  37 maal in de musical optreden. Door de wet op kinderarbeid is het aantal optredens voor kinderen immers beperkt. Hij kreeg zijn musicalopleiding in de plaatselijke musicalschool F-Act en deed op eigen initiatief mee aan de selecties en audities. 48 kinderen treden op in de musical en dat gebeurt telkens in drie groepen. Er is een speciale kinderregie en tijdens het optreden is er gezorgd voor een kinderhoekje. Een optreden duurt gemiddeld zo’n 2,5 à 3 uur.
Wannes gaat naar het eerste jaar moderne talen–wetenschappen in het St.-Hubertuscollege van Neerpelt. Het is zijn grote droom om later zanger of acteur te worden.
Namens de gemeente Bocholt wensten burgemeester Jos Claessens en schepen van cultuur Mia Croonen hem veel succes. Wannes kreeg  enkele Bocholter gadgets en een cultuurcheque van € 30,00 waarmee hij vrij naar bepaalde culturele optredens kan gaan.

ZEG JE PAPIEREN TELEFOONBOEK TIJDIG OP!

Zowel de witte als de gouden gids kan je raadplegen via het internet, maar ook via handige apps op je tablet. De papieren versie ligt hoogstwaarschijnlijk onaangeroerd ergens in een la of kast. Ieder jaar verdwijnen duizenden tonnen papier bij het afval: nutteloze verspilling van dure grondstoffen. Truvo Belgium wil samen met de gemeentebesturen  resoluut kiezen voor een beperking van de verdeling van papieren telefoongidsen. Schrijf je nog uit voor 13 oktober, dan ontvang je volgend jaar geen papieren versie van de telefoonboeken meer. 

Lees meer.

BELGIAN AIR FORCE DAYS | info voor de omwonenden

F16_Belgian air force daysOnze gemeente ligt in de vliegzone die gebruikt zal worden tijdens de Belgian Air Force Days van 13 en 14 september. De impact van deze vliegshow is niet te onderschatten: veel luchtverkeer, veel geluid, veel verkeer op de weg, ...  De eerste tekenen zal je al merken op 8 september (aankomsten van alle vliegtuigen/oefeningen) en dit zal blijven duren tot en met 15 september (vertrek van de deelnemers). Daarom wil de vliegbasis van Kleine Brogel de bewoners van alle omliggende gemeenten degelijk voorlichten over wat er allemaal te gebeuren staat op en rond de vliegbasis. 
Dit wilde men eerst doen via een informatiebijeenkomst op maandag 1 september. Maar omdat dit praktisch niet mogelijk was, heeft men een flyer gemaakt voor alle omwonenden van de basis die hinder kunnen ondervinden. Moest je toch nog vragen hebben, dan kan je telefoneren naar het infonummer dat je in de flyer kunt vinden.

BELGIAN AIR FORCE DAYS 2014

Belgian Air Force Days 2014De vliegbasis van Kleine Brogel en Sanicole Hechtel slaan de handen in elkaar en organiseren op zaterdag 13 en zondag 14 september de Belgian Air Force Days op de vliegbasis van de 10de Tac Wing. Deze airshow is de enige in België dit jaar. Het zal niet enkel een groots evenement zijn, maar zal zeker ook voor overlast zorgen qua verkeer en geluid in de omliggende gemeenten.
Gedetailleerde info vind je ook via www.belgianairforcedays.be en www.bafd.be of telefonisch via 011 51. 22 27. Kaarten zijn vanaf nu enkel nog te verkrijgen aan de inkom.

Lees meer.

EUROPESE JONGEREN VERBROEDEREN TIJDENS INTERNATIONAAL JEUGDKAMP

60 jongeren uit 6 Europese landen verbroederen van 3 tot 10 augustus tijdens een internationaal jeugdkamp in Duits Bocholt. Het gaat om tlekens 8 jongeren en 2 begleiders uit Bocholt (B), Bocholt (D), Winterswijk (Nl), Akemene (Litouwen), Rossendale (GB) en Aurillac (F).  Ze willen bewijzen dat jongeren van vandaag ook zonder GSM, laptop, tablet of Smartphone kunnen 'leven' en dat menselijke interactie belangrijker is dan sms'jes en chatsessies.
Op donderdag 7 augustus waren ze te gast in Belgisch Bocholt. Schepen Jan Schrijvers heette hen van harte welkom. Alle jongeren kregen een tasje met toeristische info en enkele leuke gadgets. Na de obligate groepssfoto trok het gezelschap naar jeugdcentrum'de Kouter' en 'de Steen'. Daar kregen ze een rondleiding door het gebouw en de nodige uitleg over het jeugdbeleid in onze gemeente. Daarna vertrok men naar Goolderheide. Na een gesmaakte maaltijd konden de jongeren genieten van een stralend zonnetje in en rond het zwembad. Om half zes vertrok de bus weer naar onze partnerstad in Duitsland.


STEM OP ANYA!

De Bocholtse Anya Zemskova kan rekenen op de steun van burgemeester Jos Claessens in haar poging om het kroontje van Miss Limburg 2015 te winnen. Nu nog jouw steun.
Nog tot 19 september kan je 'MLI12' sms'en naar 6665 (€ 1 per sms).
Anya is de dochter van Peter Claassen en Snezjana. Ze is 23 en woont op de Lillerbaan in Kaulille. Ze studeert voor verpleegkundig assistente in Neerpelt.
Via de Miss Limburg verkiezing kan ze ook doorstoten naar de verkiezing van Miss België.

Wij wensen Anya alvast alle succes toe!
Meer info: https://www.facebook.com/pages/Miss-Limburg-2015-kandidate-12-Anya-Zemskova/646921565394862?fref=ts


GEMEENTE VERKOOPT NOG 4 SOCIALE BOUWKAVELS IN DE ELZENSTRAAT

verkoop banner


GRATIS DRAADLOOS INTERNET

wi-fi-logo internet accesVoortaan kun je genieten van gratis draadloos internet in gemeenschapscentrum de Kroon, in bibliotheek de Priool, in sportcomplex de Damburg en in het gemeentehuis van Bocholt. Met het nieuwe draadloze WIFI-systeem kan je gratis op het internet met je laptop, gsm, smartphone, tablet, … Je moet enkel een paswoord opvragen aan de vier respectievelijke infobalies.
Je kunt de gemeentelijke hotspots herkennen aan het bekende WIFI-logo aan de balie of de inkomhal van de vier gebouwen.

Full_banner_seveso