WELKOM OP WWW.BOCHOLT.BE

RISICOWEDSTRIJD K. BOCHOLT VV - KFCO BEERSCHOT-WILRIJK

Op sinterklaasdag, 6 december a.s. speelt K. Bocholt VV thuis tegen fusieploeg KFC Beerschot-Wilrijk. Er zullen meer dan 1000 vurige Beerschotsupporters mee naar Bocholt komen. Tegelijkertijd zijn er die zondagnamiddag nog handbalwedstrijden in het sportcomplex, wordt er getennist én is er een paardenwedstrijd in de ruiterhal. De voetbalwedstrijd is dus een risocowedstrijd. Om alles in goede banen te leiden zijn er diverse afspraken gemaakt. 

Je kan de richtlijnen en het parkeerplan nalezen in de speciale nieuwsbrief.  Bovendien doen we een oproep aan alle Bocholt VV-supporters om met de fiets of te voet naar het Damburgstadion te komen.

FINSE PISTE WEER OPEN

De populieren langs de oude kanaalarm aan de Finse piste zijn intussen allemaal gekapt en opgeruimd. De gemeentelijke technische dienst heeft de piste terug in orde gemaakt en afgedekt met hakselhout. Ze hebben ook nieuwe paaltjes geplaatst zodat de piste vanaf nu weer gebruikt kan worden.
Ook de parking is weer gelijk gemaakt en opengesteld. Enkel op openbare verlichting langs het gerooide stuk, is het nog even wachten tot volgend jaar. Voorlopig kan je op dat stuk dus enkel overdag gaan lopen.
In het voorjaar van 2016 zal de ganse piste vernieuwd worden en komt er overal nieuwe verlichting.

KERKHOVEN WORDEN OPGERUIMD

De gemeentelijke technische dienst start op maandag 7 december met het verwijderen van alle  uitgebloeide bloemen en bloempotten op de kerkhoven in onze gemeente. Let op: ook de potjes en flessen die achter de graven staan, worden opgeruimd.
Wie deze bloemen of potten nog willen hebben, kan ze dus best vóór 7 december van het graf halen.  
NIEUWE BOCHOLTER KINDERGEMEENTERAAD NEEMT VLIEGENDE START

kindergemeenteraad 2015-2016De elfjarige Joppe Duysters van basisschool De Vlieger van Kaulille is verkozen tot nieuwe kinderburgemeester voor het schooljaar 2015-2016. Samen met de andere kindergemeenteraadsleden neemt hij zijn taak ernstig. Ze willen vooral werk maken van veiligheid in en rond de scholen.

Lees meer.

GEDAAN MET WACHTEN, WE VERWACHTEN JE

Om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn werken we op het gemeentehuis op donderdagnamiddag na 'afspraak'. Gedaan met wachten en aanschuiven: op donderdagnamiddag kan je enkel nog terecht bij de gemeentelijke diensten na het maken van een afspraak. Maak een afspraak via 089 20 19 18 en meld je op het afgesproken uur aan op het gemeentehuis.

Lees meer.

BERLIJNSE KUSSENS MOETEN SNELHEID OP WEERTERWEG TERUGDRINGEN

In de loop van de maand november zal de gemeentelijke technische dienst vijf Berlijnse kussens plaatsen op de Weerterweg. Deze verkeersremmers moeten de overdreven hoge snelheden op deze betonbaan aan banden leggen. De buurtbewoners, op wiens vraag de verkeerseilanden geplaatst worden, ontvingen een nieuwsbrief waarin de plaatsing werd toegelicht.

Lees meer.

ONTMOETINGSRUIMTE IN DE KERK VAN REPPEL

Op woensdag 21 oktober stelden het schepencollege, de Reppeler kerkraad en architectenbureau Erik Martens & Partners de toekomstplannen voor van de St.-Willibrorduskerk in Reppel. Er waren meer dan 120 geïnteresseerde Reppelenaren aanwezig in de kerk. Zij waren vol lof over de voorgestelde plannen.
De St.-Willibrorduskerk zal aan de binnenzijde opgedeeld worden in een kerkelijk deel en een nieuwe ontmoetingsruimte. Het gedeelte waar de liturgische vieringen zullen plaatsvinden krijgt een nieuwe ingang die via een pad over kerkhof en een nieuwe toegangsweg langs de kerkhofmuur te bereiken is. Glaswanden zorgen voor afscheiding tussen de diverse delen in de kerk. Er komt ook nog een bureauruimte, een keuken, een lift en toiletten. De ruimtes kunnen gebruikt worden voor allerlei verenigingsactiviteiten, behalve die van de KSA en fuiven. 

Voor de KSA wordt onderzocht of het mogelijk is om een nieuwe jeugdlokaal op te richten tegen de sporthal van de basisschool. De kostprijs wordt geschat op 1,8 miljoen euro. Dit zal deels bekostigd worden met de verkoop van de gronden van het oude buurthuis en verkoop van de oude pastorij. Verder rekent men op 700.000 euro subsidie voor de restauratie van de kerk. De tekening die op 22 oktober in het Belang van Limburg verscheen is echter een oud en achterhaald voorstel. Bij dit artikel staat de juiste tekening; het voorstel dat de goedkeuring kreeg van alle betrokken instanties én van de bevolking van Reppel. Hopelijk kunnen de werken starten in 2017 en kan het vernieuwde kerkgebouw in 2018 in gebruik genomen worden.

FINSE PISTE GEDEELTELIJK AFGESLOTEN VOOR KAPPEN POPULIEREN

Wegens het rooien van de oude canadapopulieren langs de oude kanaalarm in Bocholt zal een gedeelte van de Finse piste van 12 tot 26 oktober afgesloten zijn voor alle joggers en wandelaars.
Je kan nog steeds lopen op de piste rond het recreapark en op het traject langs de Elzenstraat. 

Lees meer.

BOCHOLT IS HARTVEILIG

Bocholt mag sinds kort de titel 'Hartveilige Gemeente' dragen. Er zijn de voorbije jaren 3 defibillatoren aangekocht en volgend jaar komen er nog twee bij. 206 inwoners volgden een cursus EHBO om deze AED-toestellen te leren gebruiken. De lesgevers Felix Bloemen en Luc Bracke overhandigden het bijbehorende bordje namens het Rode Kruis aan burgemeester Jos Claessens. Bocholt mag terecht fier zijn op deze mooie titel! 

 Lees meer.

VOLG LIVE BOUW NIEUWE BASISSCHOLEN

impressie nieuwe school de driehoekDe Driehoek
In september 2014 begonnen de werken voor de bouw van de nieuwe schoollokalen van basisschool De Driehoek in Bocholt. Op de website van de school kan je de vooruitgang van de werken volgen via twee webcams die om de 10 minuten een nieuwe foto van de bouwwerf nemen.

Als de werken volgens planning verlopen zullen de leerkrachten en leerlingen in oktober 2015 hun nieuwe school in gebruik kunnen nemen.
www.dedriehoek.be

impressie nieuwe school de brugDe Brug
Ook GO-basischool 'de Brug' start binnenkort met de bouw van een nieuwe school. Het wordt een ronde school! Je kan de stand van zaken vanaf dan ook volgen op hun website: www.debrugbocholt.be.


GEMEENTE VERKOOPT NOG 2 SOCIALE BOUWKAVELS IN DE ELZENSTRAAT

verkoop banner