WELKOM OP WWW.BOCHOLT.BE

TERUG NAAR SCHOOL 

NATUURHULPCENTRUM OPGLABBEEK ZET DE DEUREN OPEN

Het Natuurhulpcentrum van Opglabbeek is ook vaak actief in onze gemeente. Zoals elk jaar opent het grootste opvangcentrum voor zieke en gewonde wilde, én verwaarloosde of in beslag genomen exotische dieren weer zijn deuren. Je kan er gratis een bezoekje brengen tijdens de eerste drie zondagen van september (6, 13 en 20 september). 
Tijdens deze opendeurdagen zijn de honderden revaliderende inheemse dieren te zien die zich voorbereiden op hun vrijlating. Jonge zangvogels leren in begroeide kooien naar insecten zoeken, roofvogels en uilen leren jagen in de grote vliegkooien. Eekhoorntjes leren omgaan met soortgenoten in de uitwenkooi, en piepjonge vogeltjes en zoogdieren worden vakkundig grootgebracht door een team van gespecialiseerde zorgouders in de Intensive Care-afdelingen. Ook talloze exotische dieren zijn te bezichtigen. De drie prachtige sneeuwluipaarden en beermakaken zijn in beslag genomen in een Franse dierentuin. Vier gigantische leeuwen, afkomstig uit een circus, zijn nog eventjes te bezichtigen tot ze verhuizen naar een dierentuin in Schotland, en talloze ontsnapte of gedumpte slangen, hagedissen en schildpadden bezetten de reptielenafdeling.

Het Natuurhulpcentrum pakt dit jaar ook uit met hun nieuwbouwproject, een prachtig nieuw dierenziekenhuis dat de jaarlijkse toename aan patiënten in goede banen moet leiden.
Dus, zondag 6, 13 en 20 september, telkens van 10u30 tot 18u30. Tot dan!

Meer informatie op www.natuurhulpcentrum.be

BOCHOLT STEUNT OYUGIS

Ter gelegenheid van het 10-jarig bestaan van de Vriendenkring Oyugis overhandigde schepen van ontwikkelingssamenwerking Jan Verjans hun namens het gemeentebestuur een cheque ter waarde van € 125. 
Al 10 jaar zet deze vriendengroep zich in om het werk van frater Frans Janssen in de aandacht te brengen en neemt zij vooral initiatieven om middelen te vergaren om de levenskwaliteit van zijn mensen in Kenia te verbeteren.
Frater Frans is ondertussen 77 maar nog steeds erg bevlogen.
We merken op dat de initiatieven die pater Frans neemt telkens bijdragen tot het vergroten van de zelfredzaamheid en de zelfbepaling van zijn leerlingen en studenten. Educatie, onderwijs en vorming zijn telkens de sleutelwoorden.
Proficiat aan de vriendenkring om de frater hier in te helpen.

AVONDLOOP EN SNOEPJOGGING 2015 | DE FOTO'S

VOLG LIVE BOUW NIEUWE BASISSCHOLEN

impressie nieuwe school de driehoekDe Driehoek
In september 2014 begonnen de werken voor de bouw van de nieuwe schoollokalen van basisschool De Driehoek in Bocholt. Op de website van de school kan je de vooruitgang van de werken volgen via twee webcams die om de 10 minuten een nieuwe foto van de bouwwerf nemen.

Als de werken volgens planning verlopen zullen de leerkrachten en leerlingen in oktober 2015 hun nieuwe school in gebruik kunnen nemen.
www.dedriehoek.be

impressie nieuwe school de brugDe Brug
Ook GO-basischool 'de Brug' start binnenkort met de bouw van een nieuwe school. Het wordt een ronde school! Je kan de stand van zaken vanaf dan ook volgen op hun website: www.debrugbocholt.be.


GEMEENTE VERKOOPT NOG 2 SOCIALE BOUWKAVELS IN DE ELZENSTRAAT

verkoop banner


GRATIS DRAADLOOS INTERNET

wi-fi-logo internet accesVoortaan kun je genieten van gratis draadloos internet in gemeenschapscentrum de Kroon, in bibliotheek de Priool, in sportcomplex de Damburg en in het gemeentehuis van Bocholt. Met het nieuwe draadloze WIFI-systeem kan je gratis op het internet met je laptop, gsm, smartphone, tablet, … Je moet enkel een paswoord opvragen aan de vier respectievelijke infobalies.
Je kunt de gemeentelijke hotspots herkennen aan het bekende WIFI-logo aan de balie of de inkomhal van de vier gebouwen.