WELKOM OP WWW.BOCHOLT.BE

CULTURELE HULDIGINGSAVOND 2016

20160924_CHA (70)Op vrijdag jl. huldigde de Bocholter cultuurraad de verdienstelijke verenigingen en personen. Dit jaar ging de prijzen naar de leerlingen van het 5de leerjaar (nu het 6de) van basisschool De Driehoek die in Maasmechelen het Ummeke van het Kinjer OLS wonnen en naar de The Pink Ladies van dansgroep de Limaro's die in Duitsland Europees kampioen werden. 
De pluim voor belofte naar het jaar ging naar muzikaal talent van eigen bodem: Jolien Coenen.
Deze drie laureaten lieten het talrijk opgekomen publiek genieten van hun talenten! Proficiat!

Bekijk alle foto's.

OKTOBER IS BORSTKANKERMAAND

Wereldwijd is oktober de maand van de strijd tegen borstkanker. Borstkanker is en blijft de meest voorkomende vorm van kanker bij vrouwen. Elke dag krijgen 26 vrouwen in België de diagnose borstkanker. Tijdens de maand oktober wordt borstkanker met verschillende acties extra onder de aandacht gebracht, en dit om vrouwen te stimuleren om zich tijdig te laten screenen op borstkanker en om een emotionele steun te zijn voor lotgenoten. Eén van deze acties is Think Pink. Koop een roos lintje (€ 1,00) en speld het op. Zo steun je het onderzoek financieel en moreel! Je kan een lintje kopen op verschillende plaatsen in onze gemeente (o.a. gemeentehuis en bibliotheek).
Burgemeester Stijn Van Baelen geeft alvast het goed voorbeeld.
 
Meer info?
www.bevolkingsonderzoek.be/borstkanker
www.think-pink.be

INFORMATIEAVOND WERELDDAG DEMENTIE OP 21 SEPTEMBER.
BOCHOLT MAAKT KENNIS MET TWEE GLOEDNIEUWE DEMENTIEVRIENDELIJKE PROJECTEN.

Elke 7 seconden krijgt iemand ergens ter wereld (de diagnose van) dementie. Voor  de Wereldgezondheidsorganisatie is dementie prioriteit nummer 1. Beter leren omgaan met dementie is dan ook een ernstige uitdaging voor de hele samenleving. 
Naar aanleiding van deze Werelddag dementie stelden het gemeente- en OCMW-bestuur Bocholt en het WZC “ De Voorzienigheid “ twee gloednieuwe dementievriendelijke projecten voor.
Het eerste project is de samenstelling van een EHBD-rugzak (Eerste Hulp Bij Dementie).
Als er een vermoeden van dementie bestaat of de diagnose is gesteld, dan roept dit vele vragen op bij de betrokkene en zijn omgeving.  De EHBD-rugzak biedt de gebruikers de kans om het thema dementie thuis op een rustige manier te verkennen.  Voor meer informatie over de inhoud van de rugzak en over de voorwaarden voor uitlening, kan je terecht in de bibliotheek van Bocholt, Dorpsstraat 2, op tel. 089 20 19 75 of bib@bocholt.be.
Het tweede project is de CD “Liedjes doen leven”.
Het samen naar liedjes luisteren en meezingen is een leuke en ontspannende activiteit die bovendien mensen met dementie uit hun isolement haalt. Het geheugenkoor van De Voorzienigheid zorgde voor een primeur door hun liedjes op te nemen op een CD met als naam “Liedjes doen leven”. Deze opname was enkel mogelijk met de financiële ondersteuning van de vereniging “night@thedisco”.  De CD kost € 10,00 en kan je kopen in het WZC “ De Voorzienigheid “ of in de bibliotheek “ De Priool “ van Bocholt.


GEMEENTE VERKOOPT NOG 2 SOCIALE BOUWKAVELS IN DE HAMSTERSTRAAT & 1 IN DE ELZENSTRAAT

NOG SLECHTS 3 VAN DE 10 BOUWPLAATSEN BESCHIKBAAR

De gemeente Bocholt verkoopt nog 3 sociale kavels langs de Hamsterstraat en de Elzenstraat.
Om in aanmerking te komen voor de aankoop van een sociale kavel en inschrijving in het kandidatenregister moet je aan bepaalde voorwaarden voldoen. Je kan hiervoor terecht op het kantoor van Landwaarts, Heerstraat 28 te Neerpelt | tel. 011 64 48 68 | www.landwaarts.be .

Interesse? Alle nodige informatie kan je krijgen bij de dienst Ruimtelijke Ordening op het gemeentehuis, tel. 089 20 19 23 of via sem.slenders@bocholt.be.
Deze kavels kosten slechts 85 % van de normale schattingsprijs (€ 185,00/m²):

Elzenstraat : -lot 2: 3a78ca: € 48.951
Hamsterstraat: -lot 9: 4a93ca: € 65.025
Hamsterstraat: -lot 10: 5a03ca: € 66.300

INTERVIEWERS OP PAD IN BOCHOLT

België neemt sinds 2001 om de twee jaar deel aan de European Social Survey. De KU Leuven voert dit onderzoek uit om de sociale, politieke en ethische attitudes van onze landgenoten in kaart te brengen. Het onderzoek vindt telkens plaats in een aantal willekeurig geselecteerde gemeenten. Voor de achtste ronde van dit onderzoek behoort Bocholt tot de toevalssteekproef.
Tussen 14 september en eind december 2016 zullen er daarom in onze gemeente interviewers van onderzoeksbureau TNS Dimarso op pad zijn. Zij beschikken over een lijst van inwoners die door het toeval aangeduid zijn in het rijksregister. De interviewers zullen deze personen thuis bezoeken om hen uit te nodigen voor een persoonlijk interview.
Tijdens het interview worden vragen gesteld over verschillende onderwerpen. Er is geen speciale kennis vereist om de vragen te beantwoorden. Er zijn geen juiste of foute antwoorden. Het is jouw mening die telt. Het interview duurt ongeveer een uur. De meeste mensen vinden dit een aangename en interessante ervaring.
Wij respecteren en beschermen je privacy. De antwoorden die je geeft worden strikt vertrouwelijk behandeld en anoniem verwerkt, in overeenstemming met de Wet ter bescherming van de persoonlijke levenssfeer van 8 december 1992.
Het onderzoek is puur wetenschappelijk. Je antwoorden worden niet gekoppeld aan je naam of adres.

Jouw deelname is van het grootste belang want jouw mening telt.
Als je nog vragen hebt, kan je contact opnemen met onderzoeksbureau TNS Dimarso op het gratis nummer 0800 406 38

VLIEGBASIS KLEINE BROGEL HERVAT NACHTVLUCHTEN NA DE ZOMERPERIODE

Zoals elk jaar voerde de luchtmachtbasis van Kleine Broge in de periode van 1 juni tot 1 september geen nachtvluchten uit. Men doet dat niet omdat men rekening wil houden met o.a. de ‘blokperiode’ van studenten, het zomertoerisme, het gebruik van het militaire luchtruim door recreatief luchtverkeer voor zweefvliegen, sportvliegen, luchtballons, enz. Concreet wil dit zeggen dat de afgelopen 3 maanden alle militaire toestellen steeds ten laatste om 17u30 terug aan de grond stonden.

Sinds maandag 5 september 2016 zijn de nachtvluchten echter terug opgestart.

Het hernemen van deze nachtelijke vliegactiviteiten wordt vaak ervaren als een plotse ‘toename’ van de vluchten.
Deze vluchten zijn echter noodzakelijk om de jachtpiloten toe te laten tijdig alle nodige kwalificaties te behalen voor hun inzet in de lopende operaties in het Midden-oosten. Daarom zal er in het najaar van 2016 bij uitzondering ook soms op woensdagavonden worden getraind.

Klik hier voor de specifieke data hiervan van de periodes en uren dat er mogelijk vliegactiviteiten kunnen plaatsvinden in 2016-2017.

BRITT GAAT VOOR DE TITEL MISS FASHION 2017

De 17-jarige Britt Ceyssens uit Bocholt doet mee aan de finale van Miss Fashion 2017. Om deze felbegeerde titel in de wacht te slepen, rekent ze op de steun van alle Bocholtenaren.

Britt zit in haar laatste jaar Sociaal Technische Wetenschappen aan St.-Maria in Neerpelt. Ze is een bezige bij want daarnaast speelt ze nog volleybal bij de Dames van Axor Bocholt en is leidster bij de Saviaantjes. Op 5 november is de grote finale van Miss Fashion 2017 in Antwerpen. Natuurlijk is het Britts droom om dat kroontje te bemachtigen.

Op de steun van burgemeester Stijn Van Baelen mag onze Bocholter schone alvast rekenen. Maar ook jij kan Britt steunen door een sms’je te sturen MF(spatie)18 naar 6687 (€ 0,55). Dit kan onbeperkt! Je kan ook haar finalistepagina op Facebook liken “Finaliste Miss Fashion 2017 Britt Ceyssens”.

23STE AVONDLOOP EN SNOEPJOGGING

start avondloop 2016De 23ste snoepjogging en Bocholter avondloop van afgelopen zondag waren een groot succes. Veel volk, goed weer en een opperbeste sfeer.

Proficiat aan alle deelnemers.

Je kan de uitslag van de 5 km en de 10 km raadplegen via deze link: 
http://sqmtime.be/agenda/avondloop-bocholt

Alle foto's van de avondloop vind je via deze link.

ONLINE TICKETVERKOOP NIEUWE SEIZOEN GC DE KROON

Klik op de knop hiernaast en volg de stappen.
Voor meer informatie klik hier.
 


AANVRAAG SIGNALISATIEVERGUNNING

werken op openbaar domeinAls je verhuist, als je een grote levering verwacht, of als je verbouwingen of bouwwerken uitvoert, waarbij je een container, een stelling, of een vrachtwagen... moet plaatsen, dan heb je misschien een signalisatievergunning nodig.
Want als je die verhuis, verbouwing of levering alleen maar kan doen door een stuk van het openbaar domein te bezetten, dan moet je daarvoor toestemming vragen. Het openbaar domein is immers van iedereen.
Voor de veiligheid van de weggebruikers is het dan aangewezen om signalisatieborden te plaatsen (ongeacht de duur van de werken).
De signalisatievergunning moet wel tenminste 10 werkdagen voor de start van de werken worden aangevraagd. Vul het aanvraagformulier correct in en stuur het via e-mail door naar signalisatie@bocholt.be

GEDAAN MET WACHTEN, WE VERWACHTEN JE

Om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn werken we op het gemeentehuis op donderdagnamiddag na 'afspraak'. Gedaan met wachten en aanschuiven: op donderdagnamiddag kan je enkel nog terecht bij de gemeentelijke diensten na het maken van een afspraak. Maak een afspraak via 089 20 19 18 en meld je op het afgesproken uur aan op het gemeentehuis.

Lees meer.