WELKOM OP WWW.BOCHOLT.BE


CARNAVALSSTOET BOGGETER PAPBUGELS 2016

20160209_stoet Bocholt (100)Klik hier voor de foto's!

Meer foto's vind je op www.florisleijten.be 


GEMEENTE VERKOOPT 4 SOCIALE BOUWKAVELS IN DE HAMSTERSTRAAT


LAATSTEJAARS BIOTECHNICUM VIEREN CHRYSOSTOMOS

20160129_chrysostomos Biotechnicum (1)Voor de 29ste keer werden de laatstejaars van het Biotechnicum op de gemeentehuis ontvangen ter gelegenheid van hun St.-Chrysostomosfeest. Burgemeester Claessens en zijn schepenen trakteerde de 45 leerlingen en leerkrachten op een vat plaatselijk bier in de feestzaal van 'de Steen'. De sfeer zat goed: wat wil je als je weet dat je nog maar 100 dagen te gaan hebt!
Proficiat allemaal ... en we wensen alle feestvierders alvast een goed rapport in juni!

Bekijk alle foto's.


GEMEENTE VERKOOPT NOG 1 SOCIALE BOUWKAVEL IN DE ELZENSTRAAT

De gemeente heeft nog één sociale bouwplaats te koop langs de Elzenstraat: Lot 2.

Dit perceel heeft een oppervlakte van 3a 78 ca en wordt verkocht aan 70 % van de normale schattingsprijs. De verkoopprijs bedraagt € 48.951,00 (70 % van € 69.930,00). Ook deze verkoop gebeurt via Landwaarts waar je je moet inschrijven in het kandidatenregister.

Voor meer info over dit bouwkavel, neem je ook contact op met de dienst ruimtelijke ordening, telefonisch op het nummer 089 20 19 23 of per e-mail via sem.slenders@bocholt.be

ONTWERP UITVOERINGSPLAN VOOR HUISHOUDELIJK AFVAL EN GELIJKAARDIG BEDRIJFSAFVAL

Het huidige uitvoeringsplan "Milieuverantwoord beheer van huishoudelijk afvalstoffen" loopt binnenkort af.
Samen met de VVSG, Interafval, FEBEM en andere actoren in de afval- en materialensector werkte de OVAM het voorbije jaar aan een nieuw uitvoeringsplan.

Dit ontwerp uitvoeringsplan is de opvolger van het ‘Uitvoeringsplan Milieuverantwoord Beheer van Huishoudelijke Afvalstoffen’ (UMBHA). Dat zette van 2008 tot 2015 de krijtlijnen uit voor preventie, selectieve inzameling en verwerking van huishoudelijk afval. Intussen is de maatschappelijke context gewijzigd: zo verandert de samenstelling van de Vlaamse bevolking, wonen steeds meer Vlamingen in steden en zit compact wonen in de lift.

Vanuit deze veranderende context wil het nieuwe uitvoeringsplan inzetten op maatwerk. Het vertaalt het Vlaamse afval- en materialenbeleid voor de komende jaren naar concrete acties op het terrein, met focus op het lokale niveau.
Vanaf 11 januari tot en met 10 maart 2016 zit dit ontwerpplan in openbaar onderzoek.

Tijdens het openbaar onderzoek kan iedereen bezwaren of opmerkingen op dit ontwerpplan overmaken op plan@ovam.be of per post naar OVAM, Ontwerp Uitvoeringsplan voor huishoudelijk afval en gelijkaardig bedrijfsafval, Stationsstraat 110, 2800 Mechelen.
 
Meer info: http://ovam.be/ontwerp-uitvoeringsplan
 

GEDAAN MET WACHTEN, WE VERWACHTEN JE

Om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn werken we op het gemeentehuis op donderdagnamiddag na 'afspraak'. Gedaan met wachten en aanschuiven: op donderdagnamiddag kan je enkel nog terecht bij de gemeentelijke diensten na het maken van een afspraak. Maak een afspraak via 089 20 19 18 en meld je op het afgesproken uur aan op het gemeentehuis.

Lees meer.

BERLIJNSE KUSSENS MOETEN SNELHEID OP WEERTERWEG TERUGDRINGEN

In de loop van de maand november zal de gemeentelijke technische dienst vijf Berlijnse kussens plaatsen op de Weerterweg. Deze verkeersremmers moeten de overdreven hoge snelheden op deze betonbaan aan banden leggen. De buurtbewoners, op wiens vraag de verkeerseilanden geplaatst worden, ontvingen een nieuwsbrief waarin de plaatsing werd toegelicht.

Lees meer.