WELKOM OP WWW.BOCHOLT.BE

ZILVEREN EREMEDAILLE VOOR FERNANDE KUYPERS

Het schepencollege besliste om de zilveren eremedaille van de gemeente Bocholt toe te kennen aan ...  Regina Jansen: in onze gemeente beter gekend als Fernande van Til Leyssen of Fernande Kuypers. Fernande kreeg de zilveren medaille voor haar jarenlange verdienste als top-fotografe waardoor ze ook de gemeente Bocholt meer uitstraling gaf.
Afgelopen week werd ze bovendien 85! 

Tijdens een korte plechtigheid op het gemeentehuis overhandigde burgemeester Jos Claessens haar de medaille en de bijbehorende oorkonde. Fernande is portretfotografe en Europees Meester. Ze werd vooral bekend met haar foto's van het koningshuis. Ze was bovendien docent aan diverse fotografiescholen en gaf internationale voordrachten. Verder gaf ze enkele boeken uit over fotografie en deed ze enkele opmerkelijke tentoonstellingen. Dit jaar is ze precies 65 jaar actief als beroepsfotografe. Haar bekendheid straalt af op de gemeente Bocholt!

Binnenkort zal haar eigen foto toegevoegd worden aan de eregallerij van het gemeentehuis.

KAULILLERWEG TERUG OPEN VOOR VERKEER

Op 1 maart 2015 startte wegenbouw Martens uit Genk met de werken om van het voorste gedeelte van de Kaulillerweg een veilige schoolomgeving te maken. De aannemer zit perfect op schema en maakt zich sterk dat ook het nieuw aan te leggen Matthijsplein afgewerkt is wanneer de basisschool De Driehoek zal verhuizen naar haar nieuwe locatie op de gronden van de vroegere Boerenhal. Vrijdag 10 juli gaat de weg om 12u00 weer open voor alle verkeer. 

Lees meer.

20 & 21 JULI: GEMEENTELIJKE DIENSTEN GESLOTEN

Op dinsdag 21 juli vieren we de nationale feestdag. Voor alle gemeentelijke diensten is maandag 20 juli een brugdag. Je kan dus zowel op 20 als 21 juli niet bij ons terecht. Houd hier rekening mee bij het opmaken van je planning.

Naar aanleiding van de Belgische Nationale feestdag zal op zondag 26 juli 2015 (de zondag na 21 juli) na de mis van 10u00, het “Te Deum” gezongen worden in de St.-Laurentiuskerk van Bocholt.
Graag nodigen wij u uit om bij deze misviering en het eerbetoon aan ons koningshuis, aanwezig te zijn.
 

DE MOBIELE LIJNWINKEL OP AVONDMARKT IN BOCHOLT

De mobiele Lijnwinkel van De Lijn Limburg bezoekt de avondmarkt in Bocholt op maandag 27 juli. Dit is stilaan een jaarlijkse traditie geworden.
In de mobiele Lijnwinkel kan je terecht voor de aankoop van vervoerbewijzen zoals abonnementen, lijnkaarten, biljetten…. Je krijgt er van de medewerker ook alle informatie over tarieven en verplaatsingsmogelijkheden in de streek. De Lijn is immers de slimste manier om je te verplaatsen naar werk, school of om boodschappen te doen. Door de infobus uit te nodigen, promoot Bocholt het openbaar vervoer.  De gemeente steunt de gebruikers van het openbaar vervoer op verschillende manieren: zo komt de gemeente o.a. tussen in de kosten van  abonnementen en de belbus.
Als de plaatsgeving volgens planning verloopt vind je op 27 juli de mobiele Lijnwinkel ter hoogte van het kruispunt Dorpsstraat-Kloosterstraat aan apotheek Vanaken.

HET IS WARM (HEET)! 

Heet weer en zeker hittegolven zijn slecht voor mensen met een zwakkere gezondheid. Denk maar aan baby’s, kinderen, ouderen en zieke mensen.
Er liggen twee grote gevaren op de loer: hyperthermie, ofwel een zonnesteek, en uitdroging. Voor gezonde mensen over het algemeen geen enkel probleem, maar voor zwakke en zieke mensen kan dit grote gevolgen hebben. Enkele tips!
- drink water
- draag witte kleding
- vermijd alcohol
- zoek de schaduw op (nergens beter dan in de kelder)
- ga lekker zwemmen (maar gebruik dan wel een goede zonnebrandcrème)
- hou je huis koel (rolluiken dicht – zet overbodige elektrische apparaten uit)
- oudere mensen hebben een verminderd dorstgevoel: breng hen eens vaker een bezoekje en stimuleer hen om veel water te drinken
- laat baby’s en jonge kinderen meer en vaker drinken dan gewoonlijk, nog voor ze dorst hebben, en bij voorkeur mineraal water.
- blijf binnen: in de binnenlucht is minder ozon dan in de buitenlucht
- laat de kinderen voldoende rusten tussen het ravotten en spelen door;
- laat kinderen nooit achter in een geparkeerde auto
          
In de folder "Hittegolf en ozonpieken, waarop letten bij baby’s, peuters en kleuters? vind je meer over preventie van ziekte door hitte en ozon, en tekenen om uitdroging en hitteslag te herkennen.

Bijkomende tips:

  • verplaats sport- en spel activiteiten naar andere uren (buiten 11u00 en 22u00 wegens hogere ozonconcentraties en temperaturen), en naar een koele binnenruimte;
  • houd ramen, gordijnen en rolluiken dicht overdag, en verlucht ’s nachts als de temperatuur gedaald is;
  • een ventilator brengt weinig of geen verkoeling, een airconditioning wel;
  • indien er bepaalde geneesmiddelen worden gebruikt, informeer dan best op voorhand bij arts of apotheker of zij een negatief effect kunnen hebben op de gezondheid gedurende een hitteperiode en of de dosis moet aangepast worden.

BEZOEK UIT DUITS BOCHOLT

DEPB staat voor Deutschland- und Europapolitisches Bildungswerk Nordrhein-Westfalen. Een groep van 29 personen bezocht op 23 juni jl. onze gemeente. De tussenstop was een onderdeel van een vierdaagse trip doorheen de euregio. Andere stopplaatsen waren o.a. Maastricht, Aken en Brussel.
In Bocholt werden ze op het gemeentehuis ontvangen door schepen Jos Plessers. Na een broodje en een koffie was er eigenlijk tijd voorzien voor hete bekijken van een toeristische film over onze gemeente, maar de groep was zo geïnteresseerd in de werking van onze gemeente dat men maar vragen bleef afvuren op de schepen. Voor men het wist was het al tijd om naar de brouwerijmuseum af te zakken. Daar kreeg de groep nog een gesmaakte rondleiding. De groep werd begeleid door mevr. Petra Taubach, die in Duits Bocholt verantwoordelijk is voor de jumelages met andere gemeenten. 

GEZINSBOND VERKENT DUITS BOCHOLT

De gezinsbond van Bocholt was van 6 tot 7 juni in Duits Bocholt. Het werd een prachtig weekend in een wondermooie stad, onder een stralend zonnetje. De 25 deelnemers leerden onze partnerstad kennen onder begeleiding van leden van de Junge Gemeinschaft, een gelijkaardige vereniging die al in 2012 ons Bocholt bezocht. Op het programma stonden o.a. minigolf, bezoek aan de Aa-see, een hindernissenparcours, een geleide stadswandeling, een kerktorenbeklimming, bezoek aan het textielmuseum, zwemmen in subtropisch zwembad Bahia, bezoek aan het het waterkasteel Annholt en tussendoor ... de nodige terrasjes! Alle deelnemers waren het eens: een prachtige uitstap.

DE ZOMER IS DAAR! HEBBEN JE KINDEREN AL EEN KIDS-ID?

VOLG LIVE BOUW NIEUWE BASISSCHOLEN

impressie nieuwe school de driehoekDe Driehoek
In september 2014 begonnen de werken voor de bouw van de nieuwe schoollokalen van basisschool De Driehoek in Bocholt. Op de website van de school kan je de vooruitgang van de werken volgen via twee webcams die om de 10 minuten een nieuwe foto van de bouwwerf nemen.

Als de werken volgens planning verlopen zullen de leerkrachten en leerlingen in oktober 2015 hun nieuwe school in gebruik kunnen nemen.
www.dedriehoek.be

impressie nieuwe school de brugDe Brug
Ook GO-basischool 'de Brug' start binnenkort met de bouw van een nieuwe school. Het wordt een ronde school! Je kan de stand van zaken vanaf dan ook volgen op hun website: www.debrugbocholt.be.


GEMEENTE VERKOOPT NOG 2 SOCIALE BOUWKAVELS IN DE ELZENSTRAAT

verkoop banner


GRATIS DRAADLOOS INTERNET

wi-fi-logo internet accesVoortaan kun je genieten van gratis draadloos internet in gemeenschapscentrum de Kroon, in bibliotheek de Priool, in sportcomplex de Damburg en in het gemeentehuis van Bocholt. Met het nieuwe draadloze WIFI-systeem kan je gratis op het internet met je laptop, gsm, smartphone, tablet, … Je moet enkel een paswoord opvragen aan de vier respectievelijke infobalies.
Je kunt de gemeentelijke hotspots herkennen aan het bekende WIFI-logo aan de balie of de inkomhal van de vier gebouwen.