WELKOM OP WWW.BOCHOLT.BE

HERSTELLING VERKEERSPLATEAU KAULILLERDORP

verkeersplateau KaulillerdorpHet verkeersplateau op het kruispunt Kaulillerdorp-Donkelstraatje-Schuttebergslaan wordt begin augustus vernieuwd. Het nieuwe plateau moet op de eerste plaats de verkeersveiligheid verhogen en daarnaast ook de overlast voor de omwonenden wegwerken.

Lees meer.

ONLINE TICKETVERKOOP NIEUWE SEIZOEN GC DE KROON

Klik op de knop hiernaast en volg de stappen.
Voor meer informatie klik hier.
 

HERSTELLINGSWERKEN LILLERBAAN UITGESTELD TOT 8 AUGUSTUS

Het wegdek van de Lillerbaan wordt hersteld. Dit gebeurt over de volledige lengte op Bocholter grondgebied, d.w.z. van het centrum van Kaulille tot aan de grens met St.-Huibrechts-Lille. Nadat de oude bovenlaag is afgefreesd krijgt de weg een nieuwe toplaag in asfalt en nieuwe belijning. Een gespecialiseerde firma zal dit jaar nog een kostenraming maken van de heraanleg van het fietspad langs de Lillerbaan. De uitvoering hiervan is voor een latere fase.
 
In eerste aanleg zou aannemer Hoogmartens met deze werken starten op maandag 4 juli maar omdat er problemen waren met het aanleveren van het asfalt zijn deze werken uitgesteld. Men start nu op maandag 8 augustus. De werken zullen drie dagen duren.
 
Voor de duur van de werken is er omleiding voorzien via de Steenweg op Kleine Brogel en de Zavelstraat in Bocholt, langs de Torenstraat en Peerderbaan in  Neerpelt tot in St.-Huibrechts-Lille.
 

 
 

MET DE BUS NAAR HUIS NA PUKKELPOP

Goed nieuws voor de Bocholter jongeren. Dit jaar voorziet het gemeentebestuur in samenwerking met De Lijn en de provincie Limburg Pukkelpopnachtbussen.
 
Na iedere festivaldag krijg je de mogelijkheid om weer veilig thuis te geraken. De Pukkelpopnachtbussen zijn gratis voor de festivalgangers, vertrekken aan een speciale halte bij het festivalterrein, aansluitend op de festivaldag op donderdag en vrijdag om 2u30 en op zaterdag om 1u30 en stoppen aan de reguliere haltes in de gemeente.
 
Voor meer info kan je terecht bij de jeugddienst.

 
 

BOCHOLT HEEFT Z'N EERSTE WHATSAPP BUURTPREVENTIENETWERK (BPN)!

Onlangs startte de BPN-groep Belgeberg – beter gekend als de “Pietekeswijk” met een WhatsApp groep om een veiliger gevoel in de buurt te creëren en de inbraken tegen te gaan. Om aan te tonen dat er in deze buurt een WhatsApp groep is, zijn er door de gemeente 5 borden geplaatst aan de invalswegen van deze buurt. Zo weten mensen met slechte bedoelingen meteen dat er hier een WhatsApp groep actief is.

Op dinsdag 31 mei werden deze borden officieel ingehuldigd. Stuwende kracht achter deze eerste Bocholter BNP-WhatsApp-groep is Freddy Delarbre,  die er met de steun van de gemeente, gemeenschapswacht Stijn Ulenaers en de agenten van politiezone Noordoost-Limburg een succes van wil maken. Freddy onthulde samen met burgemeester Jos Claessens het eerste bord. Daarna werd geklonken op het succes van dit initiatief.

GEMEENTELIJKE GROENDIENST BESTRIJDT EIKENPROCESSIERUPS

Nest_eikenprocessierupsSinds dinsdag 17 mei is de groendienst gestart met de behandeling van alle bekende knelpunten voor eikenprocessierupsen. Aan de hand van een samengestelde lijst van alle meldingen van de vorige jaren is een behandelingsroute opgesteld. Als je voorgaande jaren eikenprocessierupsen gemeld hebt, is het dus niet nodig om dit opnieuw door de geven. We behandelen zowel op openbaar domein als op privéterrein.
Opgelet: we mogen geen bestrijding uitvoeren in natuurgebieden!
 
In de preventieve voorbehandeling vernevelen we, met de nevelspuit, een biologisch sproeimiddel. 
We iedereen aan om voorzichtig te zijn bij fiets- en wandeltochten. Probeer (natuur-)gebieden met veel eikenbomen te vermijden en draag lange mouwen.
 
Meld ons direct als je ergens een nest opmerkt. MELDPUNT: tel 089 20 19 50

WHATSAPP BUURTPREVENTIENETWERK BELGENBERG VAN START

In de Kauliller wijk “Belgeberg”, is men van start gegaan met een buurtpreventienetwerk (BPN). Buurtbewoners staan met elkaar in verbinding via een WhatsApp-netwerk en vormen zo keten van sociale controle. Zij komen in actie bij verdachte gedragingen en verwittigen hierbij elkaar en de politie via vastgelegde regels.

BuurtPreventieNetwerk Belgeberg omvat momenteel de volgende straten: Meesstraat, Nachtegaalstraat, Lijsterstraat, Belgebergstraat, Dorperheideweg en Zwaluwstraat. Woon je in één van deze straten of in de omliggende buurt en wil je graag aansluiten? Neem dan contact op met Freddy Delarbre, Nachtegaalstraat 13 of via e-mail freddy.delarbre3@scarlet.be.

Woon je niet in deze buurt, maar heb je interesse om een BPN op te starten in je eigen buurt? Neem dan contact op met de gemeente (meer info in het gemeentelijk infoblad van juni) of met de lokale politie via info@politienoordoostlimburg.be. Zij zullen je de verdere informatie bezorgen.


AANVRAAG SIGNALISATIEVERGUNNING

werken op openbaar domeinAls je verhuist, als je een grote levering verwacht, of als je verbouwingen of bouwwerken uitvoert, waarbij je een container, een stelling, of een vrachtwagen... moet plaatsen, dan heb je misschien een signalisatievergunning nodig.
Want als je die verhuis, verbouwing of levering alleen maar kan doen door een stuk van het openbaar domein te bezetten, dan moet je daarvoor toestemming vragen. Het openbaar domein is immers van iedereen.
Voor de veiligheid van de weggebruikers is het dan aangewezen om signalisatieborden te plaatsen (ongeacht de duur van de werken).
De signalisatievergunning moet wel tenminste 10 werkdagen voor de start van de werken worden aangevraagd. Vul het aanvraagformulier correct in en stuur het via e-mail door naar signalisatie@bocholt.be


GEMEENTE VERKOOPT 4 SOCIALE BOUWKAVELS IN DE HAMSTERSTRAAT

verkoop 4 bouwplaatsen Hamsterstraat


GEMEENTE VERKOOPT NOG 1 SOCIALE BOUWKAVEL IN DE ELZENSTRAAT

De gemeente heeft nog één sociale bouwplaats te koop langs de Elzenstraat: Lot 2.

Dit perceel heeft een oppervlakte van 3a 78 ca en wordt verkocht aan 70 % van de normale schattingsprijs. De verkoopprijs bedraagt € 48.951,00 (70 % van € 69.930,00). Ook deze verkoop gebeurt via Landwaarts waar je je moet inschrijven in het kandidatenregister.

Voor meer info over dit bouwkavel, neem je ook contact op met de dienst ruimtelijke ordening, telefonisch op het nummer 089 20 19 23 of per e-mail via sem.slenders@bocholt.be

GEDAAN MET WACHTEN, WE VERWACHTEN JE

Om onze klanten nog beter van dienst te kunnen zijn werken we op het gemeentehuis op donderdagnamiddag na 'afspraak'. Gedaan met wachten en aanschuiven: op donderdagnamiddag kan je enkel nog terecht bij de gemeentelijke diensten na het maken van een afspraak. Maak een afspraak via 089 20 19 18 en meld je op het afgesproken uur aan op het gemeentehuis.

Lees meer.