WELKOM OP WWW.BOCHOLT.BE

POOL VAN HET JAAR IS BEDRIJSLEIDER UIT BOCHOLT

Zaakvoerder Piotr Parkitny van transportfirma PEBS (Galgenbergstraat) was eind vorig jaar de laureaat van de wedstrijd 'Pool van het jaar 2014 in België'.
Dit is een wedstrijd die georganiseerd werd door de Poolse ambassade in België.

Op 22 januari jl. ontvingen burgemeester Jos Claessens en schepen van lokale economie de Bocholter ondernemer om hem te feliciteren met zijn titel.

Lees meer.

CAMERAWAGEN MAAKT PANORAMISCHE BEELDEN VOOR AGIV

In oktober van verleden jaar is AGIV, het Agentschap voor Geografische Informatie Vlaanderen (onderdeel van de Vlaamse Overheid) gestart met het maken van nieuwe mobilemappingbeelden van heel Vlaanderen. Je kan deze beelden vergelijken met Google Streetview. Hiervoor doet men een beroep op de firma Image-V die gedurende twee jaar met camerawagens alle Vlaamse gemeenten zullen fotograferen. De wagens zijn uitgerust met een 360°-camera en laserscanners.

In Bocholt zal dit gebeuren in het eerste kwartaal van 2015.

De beelden worden niet openbaar gemaakt, maar enkel gebruikt door de Vlaamse overheidsinstanties, steden en gemeenten. Gezichten en nummerplaten worden onherkenbaar gemaakt (vervagen). Meer info kan je vinden op: www.image-v.be/page/planning 

WIE PIMPT DE BOCHOLTER HELM?

Je hebt ze misschien al gezien: de 44 betonnen helmen op het binnenplein van C-Mine in Genk. 44 betonnen replica's van Duitse staalhelmen ter herinnering aan het begin van de eerste wereldoorlog in 1914, één helm voor elke Limburgse gemeente.

Iedere gemeente zoekt nu een vrijwilliger, kunstenaar, school, vereniging of creatieveling om 'hun' helm te pimpen! Ben jij degene die de Bocholter helm onder handen wil nemen?

Bezorg je idee dan vóór 31 januari 2015 aan de dienst Vrije Tijd | 089 20 19 30 | cultuur@bocholt.be.

400 AANWEZIGEN VOOR NIEUWJAARSRECEPTIE IN REPPEL

20140103_nieuwjaarsreceptie reppel (36)Op zaterdag 3 januari 2015 zakten zo'n 400 Bocholtenaren af naar de speelplaats van de Willibrordschool in Reppel om samen het nieuwe jaar in te zetten.

Klik hier om de foto's te bekijken.

BOCHOLT IS SUPER SPORTELGEMEENTE 2014

Op 8 december jl. kreeg onze gemeente de titel Super Sportelgemeente 2014 van BLOSO voor de geleverde inspanningen rond sport voor 50-plussers. Vooral de Gezondheidsbeurs en de geslaagde actie Bocholt op de schaal zorgden ervoor dat onze gemeente deze mooie prijs binnenhaalde (€ 3000 voor de aankoop van sportmateriaal).

Lees meer.

25 BOCHOLTENAREN NAAR KERSTMARKTEN IN DUITS BOCHOLT

kerstmarkt Duits BocholtOp zaterdag 29 november 2014 vertrokken 25 Bocholtenaren naar partnerstad Duits Bocholt om er een bezoek te brengen aan twee kerstmarkten. De deelnemers reageerden op een oproep van de gemeente Bocholt. Ze werden in Duits Bocholt verwelkomd door plaatsvervangend burgemeester Elisabeth Kroesen in Das Schifchen, het restaurant van het Textilmuseum. In een zeer speciale kerstsfeer ontving burgemeester Kroesen haar Belgische gasten. Ze lichtte kort het programma toe en vertelde ook enkele bijzonderheden. Zo weten we nu dat de naam van het restaurant niets te maken met water en boten, maar is afgeleid van de shuttle die door een weefgetouw wordt geschoten.
Burgemeester Kroesen volgde onlangs Kristel Feldhaar op die jarenlang de jumelages tussen de twee Bocholt'en verzorgde. Namens onze gemeente overhandigde Bart Vossen van de toeristische raad haar een torenkruiersbeeldje.

kerstmarkt Duits Bocholt 2Daarna was het tijd voor een bezoek aan de twee kerstmarkten: de19de eeuwse Kerstmarkt in het Textilmuseum en daarna de Weihnachtsmarkt in de binnenstad. De Belgen waren onder de indruk van de mooi versierde hutten en lieten zich ook de glühwein smaken. ’s Avonds gingen sommigen dan ook met gevulde winkeltassen terug naar Belgisch Bocholt. Bart Vossen, begeleider van de groep, was blij dat na vele jaren de traditie om naar de kerstmarkt in Duits Bocholt te gaan weer was opgenomen.

FIETSERSBRUG TERUG OPEN

verfwerken fietsersbrugSinds vandaag eind november 2014 kunnen fietsers en voetgangers weer via de fietsersburg de Zuid-Willemsvaart oversteken. In september begon de aannemer met de verfwerken om de rode fietsersbrug een nieuw antracietgroen kleurtje te geven. De klus moest normaal op twee maanden geklaard zijn, maar dat bleek helaas niet mogelijk. Eerst werd de groenaanslag verwijderd, daarna werd er geschuurd en werden roestplekken behandeld. Er werd foutief begonnen met de toplaag en nadien werd in twee verschillende kleuren de grondlaag gezet. Ook de weersomstandigheden zaten niet mee en omwille van de dauw kon er enkel in de namiddag geverfd worden. Er werd beslist om eerst de dragers af te werken en daarna de roosters terug te leggen. Dat is intussen gebeurd en de brug is dus weer toegankelijk. Men vermoedt dat het schildersbedrijf in maart van volgend jaar het werk opnieuw zal aanvatten.
Onder de roosters werden rubberen dempers geplaatst. Hierdoor schokt je fietsstuur veel minder en wordt de geluidsoverlast van het gerammel van de roosters sterk gereduceerd.

VOLG LIVE BOUW NIEUWE BASISSCHOLEN

impressie nieuwe school de driehoekDe Driehoek
In september 2014 begonnen de werken voor de bouw van de nieuwe schoollokalen van basisschool De Driehoek in Bocholt. Op de website van de school kan je de vooruitgang van de werken volgen via twee webcams die om de 10 minuten een nieuwe foto van de bouwwerf nemen.

Als de werken volgens planning verlopen zullen de leerkrachten en leerlingen in oktober 2015 hun nieuwe school in gebruik kunnen nemen.
www.dedriehoek.be

impressie nieuwe school de brugDe Brug
Ook GO-basischool 'de Brug' start binnenkort met de bouw van een nieuwe school. Het wordt een ronde school! Je kan de stand van zaken vanaf dan ook volgen op hun website: www.debrugbocholt.be.


GEMEENTE VERKOOPT NOG 4 SOCIALE BOUWKAVELS IN DE ELZENSTRAAT

verkoop banner


GRATIS DRAADLOOS INTERNET

wi-fi-logo internet accesVoortaan kun je genieten van gratis draadloos internet in gemeenschapscentrum de Kroon, in bibliotheek de Priool, in sportcomplex de Damburg en in het gemeentehuis van Bocholt. Met het nieuwe draadloze WIFI-systeem kan je gratis op het internet met je laptop, gsm, smartphone, tablet, … Je moet enkel een paswoord opvragen aan de vier respectievelijke infobalies.
Je kunt de gemeentelijke hotspots herkennen aan het bekende WIFI-logo aan de balie of de inkomhal van de vier gebouwen.