WELKOM OP WWW.BOCHOLT.BE

INZEGENING NOODKAPEL KAPEL 18

IMG_4105Op 14 september 2014 werd onder grote belangstelling de noodkapel van kapel 18 terug in ere hersteld. Na de eucharistieviering in het kapelletje en de verschillende toespraken werd een nieuw mariabeeldje in de noodkapel gezet en werd het kapelletje vervolgens feestelijk ingezegend.

Klik op de foto voor meer info en foto's van deze heugelijke gebeurtenis.

VRAGEN OVER DE NIEUWE DIRECTE INNING VAN LIMBURG.NET?

27 SEPTEMBER: DAG VAN DE KLANT

GEMEENTEBESTUUR DAAGT JEUGDWERK UIT MET FATA MORGANA

Op zondag 7 september kwam burgemeester Jos Claessens naar JC de Kouter met een speciale boodschap voor de jeugdverenigingen van Bocholt. Het gemeentebestuur daagt het jeugdwerk uit voor een Fata Morgana.
De burgemeester presenteerde 5 uitdagingen in het thema “cowboys en indianen” aan de leiding van de jeugdbewegingen. De jeugdverenigingen hebben nu 2 weken de tijd om de uitdagingen voor te bereiden om dan op zaterdag 20 september vanaf 14u00 zoveel mogelijk mensen te verzamelen in Kaulille die hen willen helpen om de uitdagingen tot een goed einde te brengen.

Alle bezoekers moeten verkleed zijn in cowboy of indiaan en moeten een zelfgemaakte sherrifster of indianentooi krijgen. Er moeten 500 ballonnen stuk geschoten worden met zelfgemaakte wapens en er moet de hele namiddag iemand op een rodeostier zitten, ze moeten met alle aanwezigen de indianen- of cowboydans doen en als kers op de taart moet er een tipidorp van 4 tipi’s gesjord worden en een totempaal in karton gemaakt worden van minstens 4 meter hoog. Ze hebben hiervoor tijd tot zaterdag 20 september om 17u00 wanneer de schepen van jeugd zal komen oordelen of de uitdagingen volbracht zijn. Om de avond in schoonheid af te sluiten gaat het programma verder met de optredens van verschillende DJ’s zoals 2Maximised, Délo en Shnoy.
Als alle uitdagingen lukken, mag het jeugdwerk van Bocholt zich een 5-sterren jeugdwerk noemen. Burgemeester Jos Claessens heeft ook beloofd dat er achteraf een vat zal gegeven worden in JC de Kouter voor alle leiding van de jeugdverenigingen om hen te belonen voor het harde werk.

De jeugdverenigingen rekenen op de steun van alle leden, ouders, vrienden, familie,…

CULTURELE HULDIGINGSAVOND 2014

afficheCHA14

WANNES SCHITTERT IN MUSCIAL 1914-1918

De Studio 100 Musical 1914-1918 zorgt er al sinds einde april voor dat de Nekkerhal in Mechelen bij elke voorstelling uitverkocht is. Naast de top-cast doen er natuurlijk ook veel nieuwe talenten en figuranten mee. De enige Limburger in het gezelschap is de 12-jarige Bocholtenaar  Wannes Lacroix. Wannes is de zoon van Tom Lacroix en Yoshi Goossens, en de grote broer van Nette.
Wannes zal vanaf  5 september  37 maal in de musical optreden. Door de wet op kinderarbeid is het aantal optredens voor kinderen immers beperkt. Hij kreeg zijn musicalopleiding in de plaatselijke musicalschool F-Act en deed op eigen initiatief mee aan de selecties en audities. 48 kinderen treden op in de musical en dat gebeurt telkens in drie groepen. Er is een speciale kinderregie en tijdens het optreden is er gezorgd voor een kinderhoekje. Een optreden duurt gemiddeld zo’n 2,5 à 3 uur.
Wannes gaat naar het eerste jaar moderne talen–wetenschappen in het St.-Hubertuscollege van Neerpelt. Het is zijn grote droom om later zanger of acteur te worden.
Namens de gemeente Bocholt wensten burgemeester Jos Claessens en schepen van cultuur Mia Croonen hem veel succes. Wannes kreeg  enkele Bocholter gadgets en een cultuurcheque van € 30,00 waarmee hij vrij naar bepaalde culturele optredens kan gaan.

ZEG JE PAPIEREN TELEFOONBOEK TIJDIG OP!

Zowel de witte als de gouden gids kan je raadplegen via het internet, maar ook via handige apps op je tablet. De papieren versie ligt hoogstwaarschijnlijk onaangeroerd ergens in een la of kast. Ieder jaar verdwijnen duizenden tonnen papier bij het afval: nutteloze verspilling van dure grondstoffen. Truvo Belgium wil samen met de gemeentebesturen  resoluut kiezen voor een beperking van de verdeling van papieren telefoongidsen. Schrijf je nog uit voor 13 oktober, dan ontvang je volgend jaar geen papieren versie van de telefoonboeken meer. 

Lees meer.


GEMEENTE VERKOOPT NOG 4 SOCIALE BOUWKAVELS IN DE ELZENSTRAAT

verkoop banner


GRATIS DRAADLOOS INTERNET

wi-fi-logo internet accesVoortaan kun je genieten van gratis draadloos internet in gemeenschapscentrum de Kroon, in bibliotheek de Priool, in sportcomplex de Damburg en in het gemeentehuis van Bocholt. Met het nieuwe draadloze WIFI-systeem kan je gratis op het internet met je laptop, gsm, smartphone, tablet, … Je moet enkel een paswoord opvragen aan de vier respectievelijke infobalies.
Je kunt de gemeentelijke hotspots herkennen aan het bekende WIFI-logo aan de balie of de inkomhal van de vier gebouwen.