Fotogalerij

 • 87ste Sint Kristoffelbedevaart 2017

  Op zondag 25 juni was het centrum van Bocholt weer het decor voor de 87st.-Kristoffelbedevaart. Er werden meer dan 1600 voertuigen gewijd. Voor het eerst werden er dit jaar ook rollators en scootmobiels in het rusthuis en bootjes in de passantenhaven gewijd.
  Met dank aan en © Fodi De Kroon voor de prachtige foto's.

 • 1000 km voor Kom op tegen Kanker - de foto's

  Op vrijdag 26 mei 2017 was Bocholt Middagstad voor de 1000 km voor Kom op tegen Kanker. Dankzij de inzet van alle vrijwilligers en medewerkers groeide de ontvangst van de 850 fietsers uit tot een prachtig feest. We kregen bovendien de trofee van de langste erehaag! Bocholt op zijn best!
  Met dank aan en © Fodi De Kroon voor de prachtige foto's.

 • Bezoek officiële delegatie aan Duits Bocholt

  18-22 mei 2017
  Bezoek n.a.v. de viering 65 jaar vriendschapsbanden tussen Duits Bocholt en Belgisch Bocholt enerzijds en Duits Bocholt en Rossendale (GB) andezijds.
  Burgemeester Stijn Van Baelen, schepenen Jan Schrijvers, Jos Plessers en raadsleden Erik Vanmierlo en Rik Bloemen.

 • Kunstkarree Duits Bocholt - 7 mei 2017

  Ieder jaar organiseert men in onze partnerstad Bocholt (D) een Kunstkarree: een kunstmarkt met amateurkunstenaars. Dit jaar was dat op zondag 7 mei. Er deden ook 7 amateurkunstenaars uit Belgisch Bocholt mee. Ze spraken van een superfijne ervaring: een impressie.

  Meer foto's vind je op https://www.bocholt.de/rathaus/nachrichten/artikel/europabuero-bocholt-100-kuenstler-aus-drei-nationen-beim-10-kunstcarree/

 • De kleine artiest op verkenning - 23 april 2017

 • Gezinsraad babyborrel 2017 - 15 april 2017

 • Nieuwjaarsreceptie verenigingen 6 januari 2017

 • Nieuwjaarsreceptie 2 januari 2017

 • Charlies choice

  CHARLIES CHOICE

  Van zondag 30 juli tot vrijdag 4 augustus vond in onze partnerstad Duits Bocholt een internationaal jeugdkamp plaats met jongeren uit Bocholt (B), Bocholt (D), Rossendale (GB), Akmene (Lt) en vier jonge vluchtelingen. In deze korte tijd staken ze een mini-toneelstuk in elkaar met de titel ‘Charlies Choice’, het verhaal van een 14-jarige jongen die in 1917 voor de keuze stond: ga ik werken in de textielfabriek of ga ik verder naar school. Onze Belgische deelnemers Free, Noa, Sien en Melissa vonden het een fantastische en verrijkende ervaring! Dit smaakt naar meer.


  Bij de aankomst in het Europa-Haus ontmoetten ze met hun vreemde ‘lotgenoten’ met wie ze een weekje zouden optrekken. Maar via de opdracht ‘maak een powerpointpresentatie over één van de andere landen’, leerden ze elkaar al snel beter kennen. Op maandag gingen ze eerst naar het stadhuis voor de ‘verplichte’ ontmoeting met burgemeester Nebelo van Duits Bocholt. Via een film over de stad en een aansluitend dorpsspel leerden ze allerlei leuke en interessante weetjes over de gastgemeente. In de namiddag kregen ze verdere teambuilding met een sportieve klimactiviteit en deathride!
  ’s Dinsdags gingen ze een eerste keer aan de slag met het toneelstuk. In het textielmuseum kregen ze een interessante uitleg over het leven in een textielfabriek van rond 1917 en zagen ze alle oude machines van die tijd. Dit vormde de basis voor de eerste info over het toneelstuk Charlies Choice. De rollen werden verdeeld en ze hadden de keuze tussen een rol op het podium of een rol achter de schermen. De dagen daarna waren een aaneenschakeling van oefenen en repeteren, maar natuurlijk kregen de jongeren ook ruim de tijd om te ontspannen en leuke dingen te doen.
  Donderdag was de grote dag: na een laatste check-up van kleding en make-up voerden ze hun toneeltje op voor publiek. Spannend! Maar de opluchting was groot toen ze erna een oorverdovend applaus kregen: zowel voor de toneelspelers als de mensen die achter de schermen werkten. Het was een ongelofelijke ervaring! Daarna kregen ze nog een stukje taart en hadden ze de rest van de dag vrij! Intussen waren de jongeren hechte vrienden geworden.
  Het afscheid op vrijdag viel dan ook zwaar. In de voormiddag bezochten ze nog het stadhuis en een museum in het Nederlandse Aalten, maar daarna konden de remmen los
  Bij het afscheidsfeestje met muziek en snacks
  Het was een onvergetelijke en leerrijke week!

  Noa