Werken Weerter- en Stramproyerweg - éénrichtingsverkeer

Vorige week  informeerden we u al waarom de werken aan het fietspad en de afwateringsgoot langs de Weerter- en de Stramproyerweg onverwacht langer zullen duren dan gepland. De ondergrond bleek immers uit papzand te bestaan, waardoor de klinkers wegzakten. Omdat de  langer durende werken daardoor samenvielen met de start van het nieuwe schooljaar, vroegen we u in die eerste nieuwsbrief al om extra voorzichtig te zijn.

Uit meldingen van buurtbewoners en vaststellingen van politie en technische dienst blijkt dat de werken het verkeer toch wel fel hinderen. Vooral de situatie op de Stramproyerweg baart zorgen omdat tegenliggers er zich moeilijk kunnen kruisen.

Eénrichtingsverkeer

Om veiligheidsredenen heeft het schepencollege na overleg met de politie beslist om vanaf maandag 11 september tot het einde van de werken éénrichtingsverkeer op te leggen in het deel van de Strampoyerweg waar de werken plaatsvinden.

Concreet is er éénrichtingsverkeer vanaf de splitsing met de Weerterweg tot aan het T-kruispunt met de Kreyelerstraat (ter hoogte van Stramproyerweg 64). Je mag dus inrijden vanaf de Weerterweg, maar niet vanuit de andere richting.  

Vanuit de zijstraten (Paulsenstraat, Leunenstraat, Jennenstraat, Kakebeekstraat) mag je enkel nog in de richting van Nederland de Stramproyerweg oprijden (en niet meer in de richting van Bocholt)!
Naast het éénrichtingsverkeer beperken we het doorgaand verkeer tot ‘enkel plaatselijk verkeer’.

Op het plannetje ziet u een overzicht van de geplande ingrepen.

Omleiding

Voor het verkeer in de richting van Bocholt wordt er een omleiding opgezet via de Stramproyerweg, Napoleonsdijk, Kakebeekstraat en Weerterweg.

Een alternatieve omleiding kan gevolgd worden via de Kreyelerstraat, onder de brug door en zo via de oude Weerterweg naar de Hamonterweg (N76).

Zonder verdere tegenslagen, zullen de werken eind september voltooid zijn. Het éénrichtingsverkeer, ‘enkel plaatselijk verkeer’ en de omleiding zullen zo lang van kracht zijn.

We rekenen op uw aller medewerking om deze maatregelen strikt op te volgen. Politie en gemeenschapswacht zullen toezien op de naleving.

Nogmaals: wees extra voorzichtig en pas uw snelheid aan.

plan omleiding ??nrichtingsverkeer Stramproyerweg