Veilig terug naar school

spandoek kiwanisBocholt - Op vrijdag 1 september zwaaien de schoolpoorten weer open. Jong kleuter-, peuter-, kind- en tienergeweld vult opnieuw, gepakt en gezakt, het straatbeeld. Er valt veel te vertellen na de lange vakantie. Tijdens de eerste maand van het nieuwe schooljaar durven de uitgelaten kids daarom wel eens het verkeer uit het oog te verliezen. 

We hoeven niet te onderstrepen hoe belangrijk het is dat onze kinderen veilig naar én van school kunnen komen. Op de eerste plaats is het essentieel dat alle ouders en begeleiders het goede voorbeeld geven. Wees een heer in het verkeer, zorg dat je kinderen een fietshelm en een fluovestje dragen, respecteer de verkeersregels en volg de aanwijzingen van de gemachtigde opzichters en de wijkpolitie. Zorg daarnaast ook dat het stalen ros van je kind tip top in orde is: werken de remmen, de bel en de lichten, zijn de banden voldoende opgepompt, …

“Burgemeester Stijn Van Baelen: “De start van het nieuwe schooljaar gaat ook in Bocholt niet onopgemerkt voorbij. Zo zet het gemeentebestuur o.a. een veegwagen in om de fietspaden op de schoolroutes van en naar de Bocholter scholen extra te borstelen. Daarnaast worden ook de speelplaatsen geveegd en indien nodig worden er nog snoei- en onderhoudswerken uitgevoerd.”

Via de bekende spandoeken van Kiwanis Kristoffel Bocholt wijzen we de automobilisten door middel van korte, krachtige slogans op hun verantwoordelijkheid: vertraag in de buurt van scholen en wees er extra waakzaam! Op de LED-schermen, gemeentelijke facebook en website plaatsten we boodschappen om alle weggebruikers attent te maken op de start van het nieuwe schooljaar.

Doordat de werken aan de fietspaden langs de Weerter- en Stramproyerweg vertraging hebben opgelopen, moeten de leerlingen van wijkschool De Cocon in Kreyel nog een maand over de rijweg naar school fietsen. De gemeenschapswacht zal de kinderen hierbij begeleiden, terwijl de wijkpolitie een extra oogje in het zeil houdt.

“Het Bocholter gemeentebestuur doet deze inspanningen omdat kinderen met de fiets extra kwetsbaar zijn op de weg, maar ik ben er zeker van dat al deze acties zinloos zijn als het gemotoriseerd verkeer ze negeert! Daarom een warme oproep aan alle automobilisten: wees extra voorzichtig dit schooljaar, maar bovenal in de maand september!” aldus nog burgemeester Van Baelen.